Nejlepším fotbalistou světa a držitelem Zlatého míče je opět Cristiano Ronaldo

Na fotbalovém galavečeru FIFA v Curychu získal Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa za rok 2014 portugalský útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo získal potřetí v kariéře Zlatý míč, cenu pro nejlepšího fotbalistu světa

Cristiano Ronaldo získal potřetí v kariéře Zlatý míč, cenu pro nejlepšího fotbalistu světa | Zdroj: ČTK

Ještě než byl vyhlášen držitel Zlatého míče, představili se na pódiu všichni nominovaní.

Tři nejlepší fotbalistky Abby Wambachová (Western New York Flash), Marta (Rosengard) a Nadine Kesslerová (Wolfsburg).

A spolu s nimi i hlavní hvězdy večera Lionel Messi (Barcelona), Manuel Neuer (Bayern Mnichov) a Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Jako první byla vyhlášena nejlepší jedenáctka roku 2014. Do branky si sami fotbalisté zvolili Manuela Neuera z Bayernu Mnichov.

Do obranné čtveřice se dostali kapitán německých mistrů světa Phillip Lahm z Bayernu Mnichov, španělský obránce Sergio Ramos z Realu Madrid, Brazilec David Luiz z PSG a jeho krajan i spoluhráč z pařížského klubu Thiago Silva.

Do zálohy si hráči zvolili dalšího mistra světa, německého fotbalistu Realu Madrid Toniho Kroose, Španěla Andrése Iniestu z Barcelony a argentinského tahouna Ángela di Maríu z Manchesteru United.

V tříčlenném útoku nechybí ani jeden z dvojice finalistů na hlavní cenu Cristiano Ronaldo a Lionel Messi, které doplňuje další vynikající nizozemský ofenzivní fotbalista Arjen Robben z Bayernu Mnichov.

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo získal Zlatý míč za rok 2014 | Foto: Michal Jindra

Hned po vyhlášení nejlepší jedenáctky ocenil prezident FIFA Sepp Blatter Hirošiho Kagawu za rozvoj fotbalu v Asii.

Nejlepším trenérem roku 2014 byl vyhlášený kouč německých mistrů světa Joachim Löw, který ocenění věnoval celému německému reprezentačnímu týmu. V ženském fotbalu se stal nejlepším trenérem Ralf Kellermann z Wolfsburgu.

Puskásovu cenu za nejhezčí gól roku 2014 získal James Rodriguez z Kolumbie, který nádherný gól vstřelil navíc na mistrovství světa do sítě Uruguaye.Před vyhlášením hlavní kategorie byla prozrazena nejlepší fotbalistka roku 2014. Tou se stala německá záložničce Wolfsburgu Nadine Kesslerová.

Nejlepšího fotbalistu světa za rok 2014 a držitele Zlatého míče přišel vyhlásit bývalý vynikající útočník Arsenalu a francouzské reprezentace Thierry Henry. A vítězem se stal stejně jako vloni portugalský útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo.

Výsledky fotbalových anket Zlatý míč FIFA za rok 2014:

Nejlepší fotbalista: 1. Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid) 37,66 procenta hlasů, 2. Lionel Messi (Arg./Barcelona) 15,76, 3. Manuel Neuer (Něm./Bayern Mnichov) 15,72.
Nejlepší fotbalistka: 1. Nadine Kesslerová (Něm./Wolfsburg) 17,52, 2. Marta (Braz./FC Rosengärd) 14,16, 3. Abby Wambachová (USA/Western New York Flash) 13,33.
Nejlepší trenér mužského fotbalu: 1. Joachim Löw (Něm./reprezentace Německa) 36,23, 2. Carlo Ancelotti (It./Real Madrid) 22,06, 3. Diego Simeone (Arg./Atlético Madrid) 19,02.
Nejlepší trenér ženského fotbalu: 1. Ralf Kellermann (Něm./Wolfsburg) 17,06, 2. Maren Meinertová (Něm./reprezentace Německa do 20 let) 13,16, 3. Norio Sasaki (Jap./reprezentace Japonska) 13,06.
Prezidentova cena: Hiroši Kagawa (japonský novinář).
Puskásova cena za nejhezčí gól: James Rodríguez (Kol./Real Madrid) za gól v osmifinále MS mezi Kolumbií a Uruguayí.
Cena Fair Play: dobrovolníci na turnajích FIFA.
Jedenáctka roku FIFA/FIFPro: Manuel Neuer - Philipp Lahm (Něm./Bayern), Sergie Ramos (Šp./Real Madrid), Thiago Silva, David Luiz (oba Braz./PSG) - Ángel Di María (Arg./Manchester United), Toni Kroos (Něm./Real Madrid), Andrés Iniesta (Šp./Barcelona) - Arjen Robben (Niz./Bayern), Lionel Messi, Cristiano Ronaldo.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme