Nejlepším hráčem Eura byl vyhlášen držitel Zlaté kopačky Griezmann

Nejlepším fotbalistou uplynulého mistrovství Evropy byl vyhlášen francouzský útočník Antoine Griezmann. Rozhodla o tom třináctičlenná porota expertů Evropské fotbalové unie. Kromě toho UEFA zveřejnila i ideální jedenáctku turnaje, ve které figuruje čtveřice nových evropských šampionů z Portugalska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antoine Griezmann během finálového zápasu proti Portugalsku

Antoine Griezmann během finálového zápasu proti Portugalsku | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý útočník Antoine Griezmann, který na klubové úrovni hájí barvy Atlética Madrid, má za sebou velmi povedený turnaj, když v sedmi odehraných zápasech nastřílel šest gólů, za což si vysloužil Zlatou kopačku pro nejlepšího střelce Eura. Ke gólům navíc přidal dvě finální nahrávky.

Griezmann se stal prvním Francouzem od dob Michela Platiniho, jenž se stal na evropském šampionátu králem střelců. Platini na tento úspěch dosáhl v roce 1984, kdy nastřílel rekordních devět branek a pomohl Francii ke zlatu.

Finále Eura obsadily můry. Svítící stadion stál v cestě za rozmnožováním

Číst článek

Ve finálovém utkání proti Portugalsku se však Francouz, který za národní tým hraje od roku 2014, kdy se zúčastnil i mistrovství světa, neprosadil, a i proto se svým týmem nedosáhl na evropský titul.

Experti UEFA, mezi kterými figuroval například i bývalý kouč Manchesteru United Alex Ferguson, vybrali také ideální jedenáctku Eura. Nechybí v ní čtyři zástupci vítězného Portugalska – vedle gólmana Rui Patrícia také obránci Raphaël Guerreiro s Pepém a kapitán Cristiano Ronaldo.

Portugalský kapitán na právě skončeném Euru dosáhl i na tři významné milníky, když s 21 odehranými zápasy vytvořil nový rekord v odehraných utkáních na evropských šampionátech, trefil se na čtvrtém mistrovství v řadě a s celkem devíti brankami na kontě vyrovnal počin Platiniho.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme