Nemáme formu, lituje Ščasný vyřazení a kritizuje hráče. Sparta v boji o Ligu mistrů opět selhala

Jeden krok vpřed a pak zase dva zpátky. Tak vypadá evropské tančení fotbalové Sparty v posledních letech. Od roku 2005 se jí nedaří proniknout do Ligy mistrů. Poslední vyřazení má na svědomí Steaua Bukurešť, trenér Ščasný po prohře kritizoval vlastní hráče. Ti přiznávají, že na rumunský tým neměli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty | Foto: Filip Jandourek

Sparťanské pokroky se pokaždé jeví jako dočasné. Vítězslav Lavička s pražským týmem svého času v jarní části Evropské ligy trápil slavnou Chelsea, ale v další sezoně přišel letní propadák se švédskými nadšenci z Häckenu.

Zdeněk Ščasný se Spartou loni vypadl z kvalifikace Ligy mistrů po výkonech, které budily naději stejně jako jarní postup až do čtvrtfinále Evropské ligy. Jenže místo aby to teď Sparta zhodnotila, udělala proti Steaue Bukurešť zase několik přemetů vzad.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Sparty v Bukurešti sledoval reportér ČRo Jan Kaliba

„Pro všechny je to zklamání. Dvojzápas byl hratelný, ale ne s tím výkonem, který jsme podali. Někteří hráči nemají ideální formu,“ zhodnotil vyřazení kouč Zdeněk Ščasný a byl i konkrétní:

„Zahustel zdaleka nedosahuje výkonů, které podával na jaře, je úplně mimo. Fatai má mimo hlavu a žádá vedení o přestup. Juliš v létě netrénoval, Vácha přišel do zápasu po dlouhé době. Top formu nemáme v žádném případě, to je klíčové,“ vyjmenoval.

Jak je na tom s trenérskou formou a pozicí on sám, to zatím klubové vedení nekomentuje. Týmová idyla vypadá jinak, jde to poznat i z tónu Jakuba Brabce. Tomu v létě nevyšel odchod do zahraničí a teď ani odveta v Bukurešti, kterou kvůli vyloučení nedohrál.

Sparta si v Bukurešti poslechla znělku Ligy mistrů. A pak litovala gólů Stanciua i vyloučení Brabce

Číst článek

„Byla to příležitost posunout se dál. Když už jsem nepřestoupil, chtěl jsem si zkusit Ligu mistrů nebo play-off, ale včera bylo vidět, že na ně prostě nemáme,“ uznal stoper, který do kabin odešel o 40 minut dřív.

„Tohle poznání už mám delší dobu z mládežnických reprezentací. Většina soupeřů je individuálně kvalitnější. Dokázali jsme něco uhrávat týmovostí, ale ta hořkost je už delší dobu. To jsme viděli už na Euru,“ umisťuje Brabec sparťanský neúspěch do jednoho balíčku s realitou celého českého fotbalu.

Jeho tým teď bude o body do koeficientu bojovat pouze v Evropské lize.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme