Němci ani Poláci si jistotu postupu nevybojovali, zápas skončil bez branek

Tradičně prestižní zápas mezi Polskem a Německem měl na letošním Euru ještě jeden náboj navíc. Vítěz druhého duelu skupiny C mohl mít jistý postup do osmifinále, ale zápas skončil bezbrankovou remízou. Rozhodl tak pouze o vyřazení Ukrajiny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německo a Polsko se ženou za postupem

Německo a Polsko se ženou za postupem | Zdroj: Reuters

Obě mužstva se moc dobře znají. Německý reprezentant Lukas Podolski má polský původ, polský kanonýr Robert Lewandowski je hvězdou Bayernu Mnichov a Jakub Blaszczykowski patří mezi opory Dortmundu.

Jenže v prvním poločase dominovaly obrany a Němci se dostali jen do dvou šanci v úvodu zápasu. Po centru Draxlera ale Götze hlavičkoval z malého vápna nad. O chvíli později zakončil Kroos Müllerovu nabídku vedle.

Ve zbylé půlhodině do poločasové byla k vidění převážně hra ve středu hřiště s pozornou defenzivnou na obou stranách.

Severní Irsko porazilo Ukrajinu 2:0, slaví historicky první výhru na Euru

Číst článek

Po přestávce už se diváci na stadionu Saint-Denis dočkali brankových šancí. Ty největší měl Polák Arkadiusz Milik, který hned po rozehrávce netrefil na malém vápně centr z pravé strany, po hodině hry pak po přihrávce od Lewandowského těsně minul.

Největší německou šanci měl v 69. minutě Mesut Özil, ale jeho střelu vytáhl gólman Fabianski nad břevno.

Obě mužstva si tak po remíze 0:0 zajistila čtvrtý bod do tabulky a jistotu, že ve skupině neskončí hůže než na třetím místě. To se čtyřmi body znamená velkou šanci na postup bez ohledu na výsledek posledního zápasu. Jisté je, že se do osmifinále nepodívá Ukrajina.

Mistrovství Evropy ve fotbale ve Francii:
Skupina C (hráno v Paříži):
Německo - Polsko 0:0
Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel, Liesvedl (všichni Niz.). ŽK: Khedira, Özil, Boateng - Maczyński, Grosicki, Peszko. Diváci: 73.648.
Sestavy:
Německo: Neuer - Höwedes, Boateng, Hummels, Hector - Khedira, Kroos - Müller, Özil, Draxler (72. Gómez) - Götze (66. Schürrle). Trenér: Löw.
Polsko: Fabiański - Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk - Krychowiak, Maczyński (76. Jodlowiec) - Blaszczykowski (80. Kapustka), Grosicki (87. Peszko) - Milik, Lewandowski. Trenér: Nawalka.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme