Němci si s přehledem poradili se Slováky. Nezabrzdila je ani neproměněná penalta

Fotbalisté Německa zdolali v osmifinále fotbalového Eura Slovensko 3:0 a s přehledem postoupili do čtvrtfinále. Svěřenci Joachima Löwa o svém triumfu rozhodli v první půli, kterou vyhráli 2:0 a po přestávce již nedali Slovákům šanci na zvrat. Ve čtvrtfinále se Němec utkají s vítězem duelu Itálie versus Španělsko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německo dnes v osmifinále vyřadilo Slovensko

Německo dnes v osmifinále vyřadilo Slovensko | Zdroj: Reuters

Němci měli proti slovenskému celku převahu již od samotného úvodu a ani na první gól nečekali moc dlouho, když v 8. minutě otevřel skóre utkání Jérome Boateng. Hvězda Bayernu před hranicí pokutového území z voleje trefila odražený míč, který byl následně tečován takovým způsobem, že zamířil přesně k tyči Kozáčikovy brány.

O šest minut později mohl na 2:0 zvýšit z nařízené penalty Mesut Ozil, jenže jeho střelu výborným zákrokem vykryl slovenský gólman Kozáčik.

Zahozená penalta však Němce nezaskočila a i nadále jasně kontrolovali hru.

Krátce před koncem prvního poločasu přišla na řadu i velká šance Slováků, když nadějnou hlavičku Juraje Kucky jen s velkými obtížemi vytěsnil brankář Neuer.

Francie má nového hrdinu. Griezmann sestřelil Irsko a zajistil domácím postup

Číst článek

Konec první půle patřil opět Němcům, kteří získali zásluhou Maria Goméze dvougólový náskok.

Po pauze sice aktivita Němců mírně polevila, ale ani to jim nezabránilo ke vstřelení další branky. V 63. minutě se po rohu k míči dostal Julian Draxler, jenž následně zblízka propálil brankáře Kozáčika.

Ve zbývajících minutách již žádný z týmů skóre nezměnil, takže díky vítězství 3:0 jdou do čtvrtfinále Němci, zatímco Slováci na turnaji končí s bilancí jedné výhry, jedné porážky a dvou proher.

Mistrovství Evropy ve fotbale - osmifinále
Německo - Slovensko 3:0 (2:0)
Branky: 8. Boateng, 43. Gómez, 63. Draxler. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Raczkowski, Musial (všichni Pol.). ŽK: Kimmich, Hummels - Škrtel, Kucka. Diváci: 44.312.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme