Němci vyučili také Argentinu, opět rozdílem třídy

Fotbalisté Německa postoupili do semifinále mistrovství světa po výhře nad Argentinou 4:0. Branky vítězů dávali dvakrát Klose, Müller a Fridriech. Soupeř Německa v boji o finále vzejde z večerního utkání Španělska s Paraguayí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Thomas Müller se raduje z gólu

Útočník Thomas Müller se raduje z gólu | Zdroj: ČTK

Trenér Argentiny Diego Maradona ještě nestačil ani poprvé vstát z lavičky a jeho tým už prohrával. Ve 3. minutě namířil Schweinsteiger přímý kop přesně na hlavu Thomase Müllera, který ho pouze posunul směrem ke gólmanu Romerovi. Ten na lehkou změnu směru nedokázal zareagovat a nohou si míč srazil za čáru.

Ještě během první půle mohl zvýšit Klose, ale po výborné přihrávce Müllera přestřelil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání Argentina - Německo sledoval Štěpán Pokorný

Argentici se tlačili do útoku, ale německá obrana byla nejen kompaktní, ale také početná. Proto byly nejnebezpečnějšími pokusy Jihoameričanů střely z dálky - Di Maria, Higuaín i Messi, ale mířili často přesně doprostřed branky.

Efektivita byla hlavní zbraní německého mužstva. Nejprve v 68. minutě perfektně přihrál Müller do přečíslení Podolskimu, ten z úhlu postupoval sám na brankáře Romera, ale na malém pokutovém území ještě přesně přihrál před naprosto opuštěnou bránu Klosemu. Ten neměl ze dvou metrů problém míč do sítě dopravit.

Argentici byli s postupem času čím dál neškodnější, a tak na druhé straně přišel další úder. Bastian Schweinsteiger měl z jihoamerických obránců tréninkové kužely, když hned tři z nich obešel a předložil před opět prázdnou branku Arne Fridriechovi, který měl stejně jako předtím Klose velmi snadnou úlohu.

Poslední branku dal po úspěšném úniku Özila z voleje křížnou ranou Klose a dokonal debakl Argentiny. Německo tak dalo z šesti střel na branku čtyři góly.

Smutným hrdinou utkání byl záložník Thomas Müller. Ten zahrál v 36. minutě před vlastním pokutovým územím rukou, dostal žlutou kartu a kvůli druhé žluté na šampionátu si semifinále nezahraje.


Argentina - Německo 0:4 (0:1)

Branky: 67. a 89. Klose, 3. Müller, 74. Friedrich. Rozhodčí: Irmatov - Iljasov (oba Uzb.), Kochkorov (Kyrg.). ŽK: Otamendi, Mascherano - Müller. Diváci: 61.100.

Argentina: Romero - Otamendi (70. Pastore), Demichelis, Burdisso, Heinze - M. Rodríguez, Mascherano, Di María (75. Agüero) - Messi, Higuaín, Tévez. Trenér: Maradona.

Německo: Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Boateng (72. Jansen) - Khedira (78. Kroos), Schweinsteiger - Müller (84. Trochowski), Özil, Podolski - Klose. Trenér: Löw.

Martin Charvát, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme