Německý fotbalista Schweinsteiger míří za oceán. V MLS oblékne dres Chicaga

Německý záložník Bastian Schweinsteiger opouští po necelých dvou letech Manchester United a odchází do zámořské fotbalové ligy MLS, kde bude hrát za klub Chicago Fire. Podle listu Chicago Tribune podepsal úřadující mistr světa z Brazílie 2014 roční smlouvu s platem 4,5 milionu dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německý záložník Bastian Schweinsteiger

Německý záložník Bastian Schweinsteiger | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletý Schweinsteiger se stane jedním z deseti nejlépe placených hráčů MLS. Kontrakt obsahuje vzájemnou opci na minimálně další sezonu. Vedení klubu si od angažování hvězdného německého fotbalisty slibuje pomoc při přebudování týmu, jenž v minulých dvou letech skončil poslední v ligové tabulce a na play off čeká od roku 2012.

K novým spoluhráčům, kteří mají za sebou první tři zápasy nové sezony, by se měl Schweinsteiger připojit v polovině příštího týdne. Klub se ho pokusil získat už před začátkem nového ročníku, ale z United ho navzdory malému hernímu vytížení původně odmítli pustit.

Schweinsteiger působil v Manchesteru od roku 2015 a od loňského příchodu trenéra Josého Mourinha ztratil místo v prvním týmu. Za 'Rudé ďábly' odehrál bývalý kapitán německé reprezentace jen 35 zápasů, z toho pouze desetkrát nastoupil v základní sestavě.

Před odchodem do Premier League strávil Schweinsteiger celou kariéru v Bayernu Mnichov, s nímž získal osm mistrovských titulů, vyhrál Ligu mistrů i světový šampionát klubů. V německé reprezentaci, s níž se rozloučil loni, nasbíral 121 startů a 24 gólů. Zúčastnil se čtyř ME a tří MS.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme