Nemůžeme vyskočit ze dna na vrchol, tlumil rozpaky po další porážce Slavie trenér Beránek

Z obdivovaného ligového překvapení je rázem tým s prachbídnou aktuální formou. Fotbalisté Slavie prohráli doma v Edenu 1:3 s Brnem a z posledních pěti soutěžních zápasů čtyřikrát odešli poražení. Místo létání v oblacích z vedení tabulky Synot ligy čeká teď fanoušky červeno-bílých zase trocha reality. Ostatně trenér Miroslav Beránek tušil, že tahle chvíle přijde, a proto se snažil euforii tlumit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohemians 1905 - Slavia Praha (1:1)

Bohemians 1905 - Slavia Praha (1:1) | Foto: Tomáš Adamec

„Do konce podzimu se ukáže, jak na tom jsme. Asi není možné vyskočit během tří měsíců z úplného dna až na samotný vrchol. Bylo by to divné a nevypovídalo by to o kvalitě Synot ligy,“ vysvětloval Miroslav Beránek.

Slavia má zatím nahráno, a tak si trenér vršovického klubu takhle shovívavý přístup může i po třetí porážce v soutěžním utkání za sebou může dovolit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavie se teď výsledkově trápí. O její další porážku se postarali 'turisti z Brna'

Už potřetí v řadě přitom slávisté prohráli zápas, ve kterém vedli. Bylo to tak v Mladé Boleslavi, v poháru na Žižkově i teď proti Brnu, které vyhrálo na hřišti Slavie poprvé od rozpadu Československa.

„Kluci řešili, jak se o nás psalo, že přijeli turisti z Brna. Možná jsme turisti, ale jsem rád, že jsme si odvezli tříbodový dárek,“ dokazuje brněnský kouč Václav Kotal, že k tomu, aby mužstvo kvalitně motivoval, někdy stačí rozdat hráčům před zápasem noviny.

Nejzuřivěji se nálepce turisty toužil vysmeknout jednadvacetiletý útočník Stanislav Vávra, který dal poprvé v kariéře dvě branky v jednom ligovém zápase, a to mu rozhodčí ještě další dvě neuznali.

„Platit měly všechny, ale aspoň že ty dva góly platily a vyhráli jsme. Před zápasem jsme si říkali, že málo střílíme, a i trenér nás k tomu nabádal, že trávník je prý kluzký, tak ať to zkusíme. V novinách byly články, že do Prahy jedeme jako turisti, ale ukázali jsme, že jsme přijeli loupit,“ raduje se hrdina okamžiku.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme