Neporazitelnost Zlína skončila. Snažili se hrát a 'nebetonovali', ocenili sparťané

Fotbalisté Plzně a Sparty mají za sebou první zápasy po neúspěchu v kvalifikaci o postup do Ligy mistrů. A na domácí půdě je zvládli rozdílně. Zatímco Plzeň ztratila další body po remíze se Slováckem, Sparta bodovala naplno. Doma porazila ve 3. kole Synot ligy nováčka ze Zlína 3:0 a ukončila tak jeho neporazitelnost i neprůstřelnosti po návratu do ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata (v rudém) přiznal, že Spartě pomohl v duelu se Zlínem první gól

David Lafata (v rudém) přiznal, že Spartě pomohl v duelu se Zlínem první gól | Zdroj: ČTK

„Zlín hrál sympaticky a 'nebetonoval'. Pomohl nám první gól,“ konstatoval kapitán Sparty a autor třetího gólu David Lafata.

„Líbilo se mi, s jakým přístupem do zápasu šli. Snažili se hrát,“ ocenil záložník Bořek Dočkal, který proměnil v prvním poločase dvě penalty, že Zlín nenasadil defenzivní taktiku, i když tak dovolil domácím několik velkých šancí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zlínští fotbalisté prohráli na Spartě 0:3, od Pražanů ale sklidili sympatie za přístup a odvážný výkon

„Mohli jsme bránit v pěti šesti hráčích, jako to udělala Jihlava, ale nám to není vlastní. Přijeli jsme hrát fotbal, bylo jasné, že se Sparta svou kvalitou do šancí dostane. Chtěli jsme dopředu také zlobit, a někdy se nám to i podařilo,“ těšilo zlínského trenéra Bohumila Páníka.

Ne všechny své svěřence ale po utkání na půdě vicemistra chválil. „Někteří hráči zůstali za mým očekáváním. Sparťanská Letná jim trochu svazovala nohy,“ dodal Páník.

Sledovali jsme ONLINE: Sparta porazila Zlín 3:0, dva góly dal Dočkal a jeden Lafata

Číst článek

Tomu se ovšem nelze divit, většina hráčů ze zlínského týmu má s první ligou jen minimální zkušenosti. Včetně gólmana Stanislava Dostála, který ale nervózně rozhodně nepůsobil a mužstvo podržel několika výbornými zákroky.

Zápas bral stejně, jako kdyby se hrálo kdekoli jinde. „Je tady akorát větší stadion a chodí víc lidí. Ale míč je pořád kulatý a brána je hranatá,“ pousmál se zlínský gólman.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme