Netradiční gólové oslavy se staly hitem. Stjarnan proslavil celý islandský fotbal

Při fotbalovém zápase nezažijete moc hezčích pocitů, než je radost ze vstřeleného gólu. A čeští reprezentanti jsou teď zrovna v zemi, kde umějí slavit branky hodně originálním způsobem. Jeden islandský klub kvůli tomu dokonce obdivovali fanoušci z celého světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Stjarnanu se stali díky svým originálním gólovým oslavám slavní po celém světě

Fotbalisté Stjarnanu se stali díky svým originálním gólovým oslavám slavní po celém světě | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Klub FC Stjarnan znají fanoušci zřejmě mnohem víc než celý islandský fotbal. Právě tady se před časem bavili originálními gólovými oslavami, které si pak na YouTube prohlíželi lidé třeba i v Austrálii nebo v Nizozemsku.

„Byli jsme s dívčím týmem v Nizozemsku, kde se nás ptali, jestli jsme z klubu Stjarnan na Islandu. Říkali, že jsme u nich hrozně populární kvůli oslavám gólů,“ vzpomíná jeden z trenérů dívčího týmu FC Stjarnan.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Stjarnanu v souvislosti s netradičními gólovými oslavami natáčel Jaroslav Plašil

Brankářka Anna a útočnice Sandra postupně předvádějí nejrůznější oslavné scénky, takže spolu chvíli tančí, pak zase jezdí na kole, veslují a chytají ryby, což prý bylo asi nejpopulárnější zdejší číslo. Zvlášť když se strůjce tohoto nápadu a jeden ze zdejších fotbalistů jmenoval islandsky losos.

Ve Stjarnanu vymýšleli a předváděli choreografie po vstřeleném gólu jako na běžícím páse, ale pro někoho může být problém ukázat i jednu jedinou nacvičenou sestavu.

„Vždy si něco připravím, ale poté na to v euforii zapomenu a dělám, co mě zrovna napadne,“ přiznává třeba nejlepší hráč ligové sezony Pavel Kadeřábek, který by tak zřejmě nepředvedl nic originálního, pokud by se mu povedlo vstřelit v pátek v kvalifikaci Islanďanům gól jako loni na podzim v Plzni.

A podobně na tom může být i reprezentační nováček Milan Škoda. „Ve mně je vždy takového adrenalinu, že se nedokážu ovládat,“ přiznává slávistický útočník.

„Já těch gólů moc nedávám. Něco si připravují spíše kluci, kteří je dávají. Nikdy jsem na podobné oslavy nebyl,“ usmívá se reprezentační kapitán Tomáš Rosický.

Ostatně, teď už neslaví ani ve Stjarnanu. Ještě loni tady bylo přitom hodně veselo, zdejší A tým vybojoval mistrovský titul. Jenže letos se skoro těm samým fotbalistům příliš nedaří. Jsou zatím v polovině tabulky a gólů víc dostávají, než dávají, takže od oslavných tanečků už dávno upustili.

Areál fotbalového klubu FC Stjarnan | Foto: Jaroslav Plašil

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme