Neuznaný gól je dávno za námi, kapitán Sparťanů David Lafata se soustředí jen na odvetu s Tripolisem

Před třemi lety se dostali až k souboji s Chelsea, od té doby ale fotbalisté Sparty do jarní fáze Evropské ligy nepostoupili. Už dnes večer se jim to ale může znovu povést. Potřebují k tomu porazit řecký Tripolis a zároveň pomoc od německého Schalke.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný doufá v pomoc německého Schalke

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný doufá v pomoc německého Schalke | Zdroj: ČTK

„My víme, že když vyhrajeme a současně Apoel nevyhraje na Schalke, což nepředpokládám, tak si zajistíme postup. Věřím, že jsme v domácím prostředí favorité, a doufám, že zápas zvládneme a postoupíme,“ přeje si před utkáním Zdeněk Ščasný.

Nechávat rozuzlení postupové tajenky až na zápas na Kypru v posledním kole základní skupiny, to by si sparťanský trenér určitě nepřál. Na Letné si dobře uvědomují, jak na tom jsou v klíčových venkovních duelech. Häcken, Malmö, několikrát Plzeň a loni v podobné situaci Bern.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta dnes večer přivítá na Letné Tripolis, k postupu musí vyhrát a doufat v pomoc německého Schalke

„Soustředíme se pouze na tenhle zápas a uvidíme, jak to dopadne. Ve Spartě je každé utkání důležité,“ říká o dnešním klání střelec David Lafata.

K minulosti už se kapitán pražského týmu Lafata vracet nechce, a to ani k té celkem nedávné. V prvním vzájemném utkání v Řecku mu rozhodčí v poslední minutě neuznali regulérní gól, a Sparta tak místo výhry jen remizovala.

„Ta neuznaná branka je dávno za námi. Teď je tu nový zápas a nová výzva,“ vysvětluje kapitán Sparťanů.

„Kdybychom k utkání přistupovali s pocitem křivdy, tak by to byla sebevražda. To by nebylo dobré,“ dodává Zdeněk Ščasný, který už si odpykal dvouzápasový trest za kritiku rozhodčího právě z duelu v Tripolisu a vrátí se tedy na lavičku.

Sparta hraje proti Tripolisu od 19 hodin. Liberec, který si už také může zajistit postup do play-off, nastoupí v portugalské Braze ve 21.05.

Obě utkání odvysíláme v přímém přenosu na streamu ČRo Sport, tedy v digitálních přijímačích, na webu zprávy.rozhlas.cz a v mobilní aplikaci iRadio.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme