Nikdo z nováčků trenéra Vrbu nezklamal, všichni si přinesli formu klubů

Fotbalová reprezentace odletěla do Rigy nejen o tři kvalifikační body ze zápasu s Kazachstánem bohatší, ale taky zase o něco dospělejší. I tenhle bonus přineslo vydřené vítězství nad outsiderem, které český tým hodně přiblížilo účasti na mistrovství Evropy ve Francii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kopic, Milan Škoda a Ladislav Krejčí slaví vítězství nad Kazachstánem

Jan Kopic, Milan Škoda a Ladislav Krejčí slaví vítězství nad Kazachstánem | Zdroj: ČTK

Některé přírodní národy považují chlapce za dospělé, když skolí svého prvního medvěda nebo vlka. Pro několik českých reprezentantů byl iniciačním rituálem lov na Kazachy.

V základní sestavě národního A týmu byli dva nováčci Skalák s Pavelkou, ve druhém poločase nastoupili jen o jednotky minut zkušenější Šural se Škodou a na žádné velké rozkoukávání se na nejvyšší reprezentační úrovni nebyl čas, všichni vpadli rovnýma nohama do pořádné kovbojky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nikdo z nováčků trenéra Vrbu nezklamal, Šural, Škoda, Pavelka i Skalák si přinesli formu klubů

„To si člověk nevybere. Jestli se chcete jednou dostat do nároďáku, tak si nemůžete vybírat, do jakého zápasu. Jsem rád, že jsem tu šanci dostal a odehrál svých prvních 90 minut. Strašně si toho vážím,“ říkal David Pavelka.

„Prohrávali jsme a věděl jsem, že musím týmu pomoc. Jsem rád, že jsem pomohl, a hodně mi to zlepšilo náladu,“ tetelil se po zápase kanonýr Slavie Milan Škoda.

Oba svými výkony zastínili národním týmem podstatně déle hnětené Vladimíra Daridu a Davida Lafatu. Škoda přidal i dva góly v době, kdy už byl na hřišti také další liberecký hráč Josef Šural.

A ani mladoboleslavský Jiří Skalák Pavla Vrbu nezklamal, i když ho trenér o přestávce ze hřiště stáhl, aby uvolnil místo právě Škodovi.

„Není to jednoduché, ale pro spoustu hráčů je lepší, když ho hodíte do vody a musí plavat. Čím víc o tom přemýšlí, tím je to složitější. Skaláka jsem nestřídal kvůli tomu, že by mě zklamal, ale chtěl jsem změnit způsob hry a chtěl jsem to zjednodušit,“ vysvětloval Pavel Vrba.

 

ŽIVĚ!!! Pavel Vrba hodnotí výhru nad Kazachstánem!!!https://youtu.be/xnqPgGPDI-o

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 3. září 2015

„Šural, Škoda i Pavelka jsou hráči, kteří si dokázali přenést formu z klubů,“ dodal Vrba.

Teď ještě aby si formu dokázali převézt i do Lotyšska, protože sázka na hráče z domácí ligy, to už dnes není odvaha, ale nutnost.

I tak mohou Češi v neděli večer v Rize slavit postup na Euro, pokud zvítězí a v souběžně hraném zápase Turci ve městě Konya neprohrají s Nizozemskem. Všechno se dovíte v našem přímém přenosu celého utkání.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme