Nové vedení fotbalové Slavie oceňuje na svých fanoušcích především věrnost

Příznivci dvou nejpopulárnějších českých klubů Slavie a Sparty se rádi pousmějí nad zájmem o fotbal v regionech. Fanoušci úspěchu, tak někteří z nich rádi označují momentálně hlavně plzeňské publikum, které je díky úspěchům posledních let na západě Čech najednou velmi početné. Ale třeba právě slávisté se teď přesvědčují, že je to jev naprosto přirozený a že do jisté míry platí i pro ně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Slavie pochodují na fotbalové derby na Spartě (ilustrační foto)

Fanoušci Slavie pochodují na fotbalové derby na Spartě (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Podnapilý a do půl těla svlečený uprchlík ze sektoru naháněný na hřišti o přestávce ochrankou, jedovatý dým z několika dýmovnic nebo soupeřovi hráči pocákaní pivem, to byly vedlejší produkty jinak sympatické slávistické návštěvy jabloneckého stadionu při sobotním bezbrankovém ligovém utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fanoušci pražské Slavie nejsou "fanoušci úspěchu"

Už v týdnu si tábor nejvěrnějších na sociálních sítích pochvaloval euforii červeno-bílé komunity, díky které tentokrát na sever Čech místo mikrobusu vypravili šest autobusů. A další slávisti dorazili autem po vlastní ose. Včetně nové klubové generality - Jiřího Šimáněho, Vladimíra Šmicera a Tomáše Syrovátky.

„Samozřejmě cítíme zvýšený zájem o Slavii, který samozřejmě souvisí se vstupem nových majitelů a s nadějí na vrácení klubu na příčky, na které historicky patří,“ říká Syrovátka, nový člen klubového představenstva, který má na starosti právě komunikaci s fanoušky.

To kromě zmíněné naděje přisuzuje i zlepšeným ligovým výsledkům na hřišti, kde Slavia už sedmkrát v řadě neprohrála. Ale označení „fanoušci úspěchu" by pro ty červeno-bílé prý nepoužil.

Fanoušci fotbalové Slavie řádili na hokeji v Benátkách nad Jizerou

Číst článek

„Slavie má velmi silné jádro fanoušků i ve chvílích, kdy se nedaří. I když se hrálo o sestup, tak jsme měli jednu z nejvyšších návštěvností v lize. Před lety dokonce fanoušci pomohli klub zachránit, když mu hrozil zánik. Takže označení fanoušci úspěchu podle mého pro Slavii historicky neplatí,“ pořádá malý historický exkurz Syrovátka.

Ale on i samotní hráči vědí, že emočně připoutat lidi ke klubu a přivést je na stadion je i v případě Slavie vždycky jednodušší, když se daří.

„Děláme body a hrajeme dobrý fotbal. Máme radost, že fanoušci chodí a my se snažíme jim to splácet,“ předává záložník Tomáš Souček vzkaz ze šatny na tribunu.

Jan Kaliba, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme