Novou posilu hlásí fotbalový Zlín, manažerem se stal Zdeněk Grygera

Zlínský fotbal získal hvězdnou posilu. Fanoušci ji nespatří na trávníku, ale v obleku a na tribuně. Zraněními pronásledovaný exreprezentační obránce Zdeněk Grygera ještě neoslavil ani pětatřicáté narozeniny a už ho budeme vídat ve funkcionářské roli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Grygera

Zdeněk Grygera | Foto: fotbal.cz

Bývaly hráč Zlína, Sparty, Juventusu nebo Ajaxu kývl nabídku stát se manažerem pro mezinárodní vztahy a rozvoj klubu.

„Chtěli bychom dostat trenéry na stáže buď do Ajaxu, kde jsem působil, nebo do Juventusu, kde mám dobré kontakty,“ vysvětluje hlavní náplň své práce Zdeněk Grygera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalý reprezentační obránce Zdeněk Grygera se stal manažerem pro mezinárodní vztahy ve fotbalovém Zlíně

Slavný obránce by měl pozitivně působit zejména na mladé fotbalisty, kteří si ještě pamatují Grygeru z obrany reprezentace nebo právě Juventusu a Ajaxu.

„To bude asi ten největší přínos, protože kluci se na mě ještě dívají jako na ikonu nebo kluka, který toho ve fotbale hodně dokázal. Tam bude asi efekt největší. Co se týče A mužstva a klubu, tak jde o zpevnění klubového managementu,“ říká o své nové funkci Zdeněk Grygera.

Bývalý zlínský obránce by se také rád s klubem vrátil do nejvyšší soutěže. Ale je otázkou, jestli se to podaří už v letošní sezoně, nebo až v některé další.

„Pokud bude ta možnost, tak určitě chceme postoupit do první ligy. Ale o tom se můžeme bavit třeba v polovině jarní části. Uvidíme, jak to bude vypadat,“ dodává Grygera.

 

Pavel Sedláček, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme