O vítězství Jihlavy nad ostravským Baníkem rozhodlo úvodních 15 minut

V předehrávaném utkání 25. kola Synot ligy porazila Jihlava na domácím stadionu ostravský Baník 2:0, když o výsledku rozhodla už v prvním poločase. Střelecky se prosadili Harba a Kliment.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kliment z Jihlavy se raduje z druhého gólu v ostravské síti

Jan Kliment z Jihlavy se raduje z druhého gólu v ostravské síti | Zdroj: ČTK

Jihlavští fotbalisté výborně vstoupili do zápasu a po úvodní čtvrthodině vedli o dva góly. Při první brance potrestal Harba hrubou chybu hostujícího brankáře.

Pavlenka si vyběhl pro míč až na kraj pokutového území, tam nepochopitelně míč pustil a jihlavský útočník trefil z ostrého úhlu prázdnou ostravskou branku.

Za další dvě minuty se domácí radovali podruhé. Z dvaceti metrů napřáhl Kliment a Pavlenka tentokrát nemohl nic dělat. Na střelu do horního rohu branky neměl šanci dosáhnout.

Ostravu dva rychlé góly zaskočily a do poločasu mohla inkasovat ještě jednou. Šulek ale z pěti metrů přestřelil Pavlenkovu branku.

I úvod druhého dějství byl v režii domácích. Zvýšit jejich náskok mohl Kliment, z otočky však minul ostravskou branku. Na druhé straně po přihrávce Narha mířil příliš vysoko Mišák.

V závěru zápasu ještě trefil domácí Kučera tyč Pavlenkovy branky a tak se na výsledku už nic nezměnilo. Jihlava se díky zisku tří bodů dotáhla v tabulce na šesté Teplice.

25. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - Baník Ostrava 2:0 (2:0)
Branky: 13. Harba, 14. Kliment. Rozhodčí: Marek - Urban, Pochylý. ŽK: Mišák, Narh, Kukec (všichni Ostrava). Diváci: 3439.
Jihlava: Hanuš - T. Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Jánoš, Kučera - Fulnek, Šulek (66. Nerad), Kliment (62. Kukol) - Harba (79. Mešanovič). Trenér: Klusáček.
Ostrava: Pavlenka - Štěpán, Frydrych, Kouřil, Lučič - Foltýn (46. Mišák), Kukec - Sivrič, Jirásek (87. Holzer), De Azevedo - Narh (66. Zapata). Trenér: Frňka.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme