O vítězství Juventusu rozhodl střídající Cuadrado. Real Madrid porazil Hlouškovu Legii

O vítězství Juventusu rozhodl jediným gólem střídající Juan Cuadrado. Lyon prohrál ve 3. kole základní skupiny Ligy mistrů 0:1. Velkou měrou se na výhře italského celku podílel i brankář Gianluigi Buffon, který vychytal nejen penaltu Alexandra Lacazetta. Legie Varšava s českým bekem Adamek Hlouškem prohrála 1:5 s Realem Madrid.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbijec Juan Cuadrado rozhodl o výhře Juventusu nad Lyonem

Kolumbijec Juan Cuadrado rozhodl o výhře Juventusu nad Lyonem | Zdroj: Reuters

Juventus neobdržel branku už ve třetím zápase. Velkou zásluhu na tom má brankář Gianluigi Buffon, který svůj tým několikrát podržel. Klíčovým momentem byla i vychytaná penalta, kterou sice Alexandre Lacazette neprovedl moc dobře, ale italský gólman měl velký přehled a výborný pohyb. Pro Byla to pro něj první chycená penalta v LM od roku 2003.

Ztížené to měli hráči Juventusu i kvůli vyloučení Maria Leminy, který odcházel ve čtyřiapadesáté minutě za podražení Maxima Gonalonse.

O jediný gól se postaral střídající Juan Cuadrado, který zřejmě brankáře Lyonu velmi zaskočil. Pohybem naznačil, že bude centrovat a poslal míč na zadní tyč. Perfektně zmátl soupeře a počkal si na správný moment.

Legia začala na Santiago Bernabeu odvážně a ve třinácté minutě trefil Odjidja-Ofoe tyč. Jenže krátce nato Hloušek nezabránil Baleovi, aby z pravé strany vnikl do vápna, a velšská hvězda technickou střelou k tyči otevřela skóre. Pro Balea to byl první gól v Lize mistrů od prosince 2014 a po 15 zápasech bez přesného zásahu.

O čtyři minuty později navíc Benzema nabil Marcelovi a jeho tečovaná střela znamenala zvýšení skóre. Legia se však nevzdala a jen pár vteřin poté vybojoval Radovič po Danilově faulu pokutový kop, který sám proměnil.

Legia se tlačila i za vyrovnáním a Hloušek vypracoval slibnou šanci pro Kucharczyka, který ale minul. Naopak Ronaldo v 37. minutě poslal míč Asensiovi a ten zvýšil znovu na dvoubrankový rozdíl. Po změně stran už si Real výhru v klidu hlídal a přidal další dva góly.

Real se tak má stejně bodů jako vedoucí Dortmund, který vydřel výhru 2:1 na hřišti Sportingu Lisabon. Němci sice vedli už o dva góly, ale v závěru se hodně báli o vítězství.

Ve vynikajícím vstupu do Ligy mistrů pokračuje anglický mistr Leicester. Zatímco v Premier League se mu nedaří jako v minulé sezoně, v Champions League vyhrál i třetí zápas a opět neinkasoval.

Tentokrát díky gólu Rijáda Mahrize zdolal doma 1:0 Kodaň, kterou tak připravil o sérii 23 soutěžních zápasů bez porážky. Leicester je tak teprve pátým týmem v historii, který vyhrál první tři své zápasy v LM.

Moskevský CSKA remizoval 1:1 s Monakem. Domácí poslal do vedení dorážkou Lamine Traoré, který v Moskvě hostuje právě z Monaka. Hosté ale stihli v závěru vyrovnat zásluhou Bernarda Silvy.

Vedle Varšavy jsou bez bodu také Dinamo Záhřeb po prohře 0:1 se Sevillou a Bruggy. Ty sice po deseti letech daly v LM gól, jenže Porto dokázalo zápas otočit. Ve třetí minutě nastavení se o to postaral z penalty André Silva. Pro gólmana Porta Ikera Casillase to bylo už 92. vítězství v LM, což je nový rekord, o který se dosud dělil se Xavim.

ČTK, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme