Obrana Mladé Boleslavi na Spartě nestačila, prohrála podruhé za sebou

Mladoboleslavští fotbalisté vyšli v ligových soubojích s momentálně nejlepšími českými celky naprázdno. Po porážce s Plzní 0:3 včera podlehli na Spartě 0:1. Důslednou obranu Středočechů prolomil jediným gólem zápasu Bořek Dočkal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladoboleslavští fotbalisté na Spartu nestačili

Mladoboleslavští fotbalisté na Spartu nestačili | Zdroj: ČTK

„Málokteré mužstvo sem přijede s tím, že od začátku začne útočit. Věděli jsme, že Sparta nás bude chtít zatlačit hned na začátku a vstřelit branku. Má v nohách už docela dost zápasů,“ vysvětlil taktiku svého týmu Lukáš Magera, který se na hřiště dostal až po obdrženém gólu.

Podle statistik měla Sparta 61 procent času zápasu míč, ale tomu, kdo sledoval celé utkání, muselo připadat, že ho Sparta drží pořád. Středočeši od první minuty vytvořili dvouřadý val na vlastní polovině a místo jakékoli snahy dát gól začali úporně bránit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na výkon fotbalistů Mladé Boleslavi na Spartě se zaměřil reportér ČRo Martin Charvát

„Byli jsme málo nebezpeční. Bylo to tím, že jsme nebyli dostatečně silní na balonu. Nechci říct, jestli to bylo kvalitou, nebo odvahou,“ zhodnotil zápas po jeho skončení trenér Karel Jarolím.

Skóre 0:1 je pro Středočechy ještě hodně mírné, na rozdíl od utkání Mladé Boleslavi s Plzní. Před týdnem se soupeři vyrovnala a prohrála rozdílem třídy, tentokrát byla jednoznačně horší, ale prohrála těsně.

„Máme 0 bodů, takže jsme zklamaní. Jdeme dál, v pátek hrajeme s Bohemkou, je krátký čas na přípravu, musíme se připravit na pátek a zvládnout zápas doma,“ připomíná Lukáš Magera rychlý sled zápasů Mladé Boleslavi.

„Hlavně porážka s Plzní 0:3 je pro nás hodně krutá. Tam jsme měli navíc a mohli jsme udělat nějaké body. 0:1 na Spartě není ostuda. Byli jsme důstojný soupeř a nemáme se za co stydět,“ myslí si náhradní brankář Boleslavi Miroslav Miller.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme