Obsazení pokojů si reprezentanti určili sami. Přestěhovat se není problém, říká Hubník

Klubismus jde ve fotbalové reprezentaci stranou, třeba bydlení na pokojích při mistrovství Evropy ale v určitém pohledu ovlivnit může. Přestože mezi hráči rozpory nejsou, známí z jednotlivých klubů drží při sobě, poznat to bylo třeba při rozdělování do pokojů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z pokojů českých fotbalistů na ME, na této posteli bude spát sparťan David Lafata

Jeden z pokojů českých fotbalistů na ME, na této posteli bude spát sparťan David Lafata | Zdroj: ČTK

„Je tu velký hotel a spousta pokojů, takže pár je po dvou, ale ostatní jsou na ‚jednolůžáku‘,“ vysvětluje systém ubytování české reprezentace v hotelu Chateau Belmont Roman Hubník. I on má pokoj sám pro sebe, stejně jako jiní zkušenější a starší hráči.

Pokud by ale chtěli spolubydlícího, nikdo by jim v tom nebránil. Vedení reprezentace žádné dopředu dané rozdělení nemá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na "zasedací pořádek" jednotlivých pokojů se českých reprezentantů zeptal reportér ČRo Mirko Vasić

„Dané to není, ale ptali se nás, s kým bychom chtěli bydlet na pokoji. Kdyby vzniklo nějaké nedorozumění, tak si to vyměníme. To by nebyl žádný problém,“ popisuje dvaatřicetiletý Hubník a naráží i na problém případné neshody mezi hráči, kteří jsou na jednom pokoji.

Ty se ale stávají výjimečně. I proto, že většinou spolu chtějí bydlet fotbalisté ze stejného klubu nebo hráči, kteří společně vyrůstali a dříve působili v jednom týmu.

„Spíš je to na domluvě. Jsme tu tři Plzeňáci plus Láďa Darida, který byl v Plzni také. Takže jsme pospolu,“ potvrzují slova Romana Hubníka, že klubismus se v určitě míře projevuje i v národním týmu.

Hotel i stadion jsou na velice dobré úrovni, pochvaluje si Čech zázemí na šampionátu

Číst článek

Na Euru jde ale fotbalistům hlavně o úspěch české reprezentace a udržení pozitivní atmosféry. K té pomáhá i dobré zázemí v hotelu a lidé, kteří v něm pracují.

„Nezdá se to, ale když jste na hotelu, kde se o vás personál stará, a vy vyhrajete, je atmosféra úplně jiná, než když prohrajete. Může jim to být úplně jedno, ale i tak jsou vtažení do atmosféry týmu a turnaje. I pro ně je to pak zábavné,“ připomíná na základně zkušeností rekordman v počtu startů za českou reprezentaci gólman Petr Čech.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme