Odplata udělala Guardiolovi radost, chválil celý tým. Na jistotu postupu ale Manchester City stále čeká

Fotbalisté Manchesteru City zažili v úterý skvělý večer. V Lize mistrů oplatili Barceloně porážku 0:4 z Nou Campu a na Etihad Stadium vyprovodili katalánský velkoklub s výsledkem 3:1. Po neúspěšném období se tak mohl rozplývat i trenér anglického týmu Pep Guardiola, který s Barcelonou zažil nezapomenutelné momenty jako hráč i jako její trenér.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pep Guardiola (vlevo) měl v úterý večer na lavičce důvody k úsměvu

Pep Guardiola (vlevo) měl v úterý večer na lavičce důvody k úsměvu | Zdroj: Reuters

Šest zápasů z předchozích sedmi jeho svěřenci nevyhráli a teď měli čelit Barceloně. Týmu, za který Pep Guargiola dlouho hrál, který jako trenér dovedl ke dvěma titulům v Lize mistrů a o kterém prohlašuje, že je nejlepším na světě.

Na Nou Campu dostali v říjnu Citizens od Barcelony říjnu výprask, ale v úterý se vytáhli a jejich kouč byl patřičně hrdý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pep Guardiola měl v týmu hned několik hrdinů. Němce Ilkaye Gündogana, který vyrovnal po gólu Lionela Messiho a přidal i závěrečný gól, Belgičana Kevina De Bruyneho, střelce vítězné branky na 2:1 i kapitána Pabla Zabaletu

„Myslím, že jsme toho ukázali opravdu dost. Moc to hráčům přeju, protože si po těch výkonech, které předvedli, nezasloužili šest z posledních sedmi duelů nevyhrát. Říkal jsem jim, že se to zlomí. V některých zápasech jsme hráli dobře, ale nezvítězili jsme,“ povzdechl si Guardiola.

Hrdinů měl v týmu hned několik. Němec Ilkaye Gündogana, který vyrovnal po gólu Lionela Messiho a přidal i závěrečný gól, Belgičana Kevina De Bruyneho, střelce vítězné branky na 2:1 i kapitána Pabla Zabaletu.

Argentinec se zranil právě v předchozím souboji s Barcelonou, ale i když to málokdo čekal, v domácím utkání nechyběl.

„Přišel a řekl mi: Jsem připravený, jestli mě potřebuješ. A budu hrát na Neymara. A hrál tak, jak hrál. Proto mám z kluků a z týmu takovou radost,“ chválil Guardiola. Zatímco jeho Citizens ještě nemají jistý postup, v jiných skupinách už si ho zajistili Arsenal, PSG, Atlético Madrid a Bayern Mnichov.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme