Odrazí se Sparta při čekání na Trpišovského ode dna? Těžký soupeř z Milána jí může prospět

Jen plzeňští fotbalisti mohou být před čtvrtečním zápasem Evropské ligy ve Vídni proti Austrii v relativním klidu. Herně se jim daří, o trenérovi mají jasno a vyhnula se jim kolektivní virová nákaza. Z ní se naopak sbírají v Liberci, kde navíc řeší, jestli jim trenéra Jindřicha Trpišovského neodláká další český účastník Evropské ligy, pražská Sparta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Holoubek vedl ve středu výběr Sparty do 19 let, ve čtvrtek už bude na evropské scéně dirigovat A tým

David Holoubek vedl ve středu výběr Sparty do 19 let, ve čtvrtek už bude na evropské scéně dirigovat A tým | Zdroj: ČTK

Bez ohledu na to, jak se jednání vyvinou, v 19 hodin bude Trpišovský ještě sedět na lavičce v Liberci a koučovat Slovan proti Paoku Soluň.

Možná ho ovšem bude víc než kdy předtím zajímat i to, co se současně děje jinde. Na Letné bude mít Sparta jedinečnou, ale zároveň hodně složitou možnost zažehnat herní a výsledkovou krizi proti velkému jménu evropského fotbalu Interu Milán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pozornost by ve čtvrtek v Evropské lize proti Interu Milán měla být věnována hráčům. Nebude to o tom, jestli jsem dobrý, nebo špatný trenér, říká David Holoubek

„Kolikrát se s těžkým soupeřem hraje líp, než když pak jedete třeba do Příbrami. Přijdou nás povzbudit lidi, budeme pod tlakem, ale to jsme v každém zápase. Zrovna teď máme šanci odpíchnout se a zvednout,“ hledá záblesk světla v ponurém sparťanském podzimu Ondřej Mazuch.

Obránce celku z Letné, který v neděli prohrál derby se Slavií, už v šatně neříká „trenére“ Zdeňku Ščasnému. Místo něj prozatím do role hlavního kouče povýšil a při své velké profesní premiéře se proti Interu může blýsknout šestatřicetiletý David Holoubek.

„Nemyslím si, že je to o dokazování, jestli je David Holoubek dobrý, nebo špatný trenér. Spíš je to o tom, že hráči musejí dokázat fanouškům a všem lidem, kteří se zajímají o fotbal, že jsou dobří a že si zaslouží být v kabině Sparty,“ podotkl na předzápasové tiskové konferenci Holoubek.

Spartu nečeká snadný úkol. Inter totiž svůj první duel v Evropské lize také prohrál – dokonce doma s outsiderem z Izraele Hapoelem Be‘er Sheva. Na Letné se hraje od 19 hodin a celé utkání budete moci poslouchat na ČRo Sport i Radiožurnálu.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme