Odveta bude i o psychice, vědí fotbalisté Liberce. V Izraeli je přivítalo vedro

Fotbalisté Liberce se musí v odvetě 3. předkola Evropské ligy vyrovnat v Izraeli nejen se soupeřem, ale také s počasím. Do duelu proti Hapoelu Kirjat Šmona jdou s náskokem 2:1 a teď se pokusí neuvařit v kotli stadionu v Netanji. Zkušenosti s vysokými teplotami a vlhkostí vzduchu dostali i od plzeňské Viktorie, která hrála v Izraeli minulý týden.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Slovan zatím má důvod k radosti, zvládl první kolo Synot ligy i vstup do předkola Evropské ligy

Liberecký Slovan zatím má důvod k radosti, zvládl první kolo Synot ligy i vstup do předkola Evropské ligy | Zdroj: ČTK

„Posledních dvacet patnáct minut toho měli plné zuby. O přestávce se prý pomalu komplet převlékali, protože byli celí mokří,“ říká trenér Liberce Jindřich Trpišovský, který s týmem poznal izraelskou saunu hned, jak vyšel v Tel Avivu z klimatizované letištní haly.

I když teď byly v Česku velmi teplé dny, s podmínkami v Izraeli se to nedá srovnat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle záložníka Davida Pavelky se v odvetném duelu v Izraeli ukáže morální síla libereckého Slovanu

„Klima je náročné, ale myslím, že nějaký čas na aklimatizaci máme. Zápas nebude jen o fotbalových dovednostech, ale také o psychice. Ukáže se naše morální síla,“ dodává liberecký kapitán David Pavelka.

Teplota a vlhkost vzduchu pocitově z pohledu Středoevropana výrazně neklesají ani ve večerních hodinách, kdy se bude od osmi místního času utkání v Netanji hrát.

Měli jsme vyhrát výrazněji, nejásají Liberečtí po vítězství 2:1 na úvod předkola Evropské ligy

Číst článek

„Je třeba se připravit na to, že budeme častěji zadýchaní a častěji na tom budeme hůře i psychicky. Je třeba být silný v hlavě, pak se to dá,“ myslí si útočník Marek Bakoš, který stejně jako jeho spoluhráči věří v postup do závěrečné části kvalifikace Evropské ligy.

Utkání Šmony s Libercem začne v 19 hodin českého času a slyšet ho můžete na streamu Český rozhlas Sport na našem webu, stejně jako zápas Jablonce v Kodani, který má výkop v 19.45.

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme