Ohrožení hráči musí přizpůsobit hru, lituje trenér Sparty Požár dalšího vyloučení

Zázraky se sice občas dějí, ale fotbalová Sparta v noci nebyla v takovém rozpoložení, aby něco takového dokázala. Po prohře 0:4 v Rostově na Donu remizovala v pražské odvetě s ruským soupeřem 1:1. Do osmifinále Evropské ligy tím pádem nepostoupila a je zřejmé, že ani v české lize ji nečeká jednoduché jaro.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náhradou za Bořka Dočkala by mohl být mladý Aleš Čermák

Náhradou za Bořka Dočkala by mohl být mladý Aleš Čermák | Zdroj: ČTK

„Druhý poločas jsme hráli jednodušeji a rychleji. Vážím si toho, že hráči zápas nevzdali. Už během poločasové přestávky bylo vidět, jak moc chtějí kluci zápas zvládnout,“ našel pozitivum na výkonu Sparty po vyřazení z Evropské ligy trenér Tomáš Požár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Spartu čeká krušné jaro, tuší hráči i trenér Tomáš Požár

Během ponurého fotbalového večera byl Karavajevův vyrovnávací gól jediným radostným okamžikem pro Spartu a odměnou za to, že to její hráči nezabalili ani za beznadějného stavu a v oslabení. Rus totiž vyrovnal v době, kdy už domácí dohrávali bez Costy, který se nechal vyloučit - podobně jako o týden dříve v Rostově jiný Afričan Konaté.

„Relativně dlouhou dobu se připravujeme na dvě těžká a důležitá utkání. A pak v nich polovinu času odehrajeme v deseti lidech. To určitě není v pořádku. Hráči by měli přizpůsobit hru tomu, že už mají žlutou kartu a jsou v ohrožení. Tohle by se stávat nemělo,“ litoval kouč.

Ale hůř než disciplína se trenérům v čele s Tomášem Požárem budou hledat fotbalové nápady. Sparta bez Bořka Dočkala, který odjel ladit své čínské angažmá, to nebyl žádný libozvučný orchestr. A v sestavě se jen těžko hledá hráč, který by se tak spolehlivě staral o přihrávky na sparťanské góly.

K Dočkalovu postu má blízko Čermák

Jarní honba za ligovým titulem bude složitá. „Bude to těžké, hlavně pro nás, pro Spartu, nás chce každý porazit. Tím, že jsme ztratili Bořka, to bude složitější, ale na to se nesmíme upínat. Možná budeme muset trošku změnit styl hry, ale budeme bojovat,“ slibuje Mario Holek.

„Bude ho těžké přímo nahradit, ale nejblíž k tomu má Aleš Čermák, který je velmi dobrý. Myslím, že když dostane prostor, vyroste ve skvělého tvůrce hry,“ hledá alternativu za Dočkala ve vlastních řadách Josef Šural.

Fotbalisté Sparty se po vyřazení z Evropské ligy mohou soustředit na jedinou soutěž, nejbližším zápasem epojisteni.cz ligy bude jejich nedělní duel v Jablonci.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme