Olomouc nezachránila v lize ani vysoká výhra, třetí místo získal Liberec

Synot liga skončila. Poslední kolo rozhodlo o druhém sestupujícím, třetím týmu tabulky i králi střelců. Olomouci nestačila k záchraně ani výhra 6:0 nad Teplicemi, na třetím místě skončil Liberec díky remíze v Boleslavi a korunu pro krále střelců si pěti góly vysloužil sparťan David Lafata.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olomouc sice doma hladce přehrála Teplice, k záchraně jí to nepomohlo

Olomouc sice doma hladce přehrála Teplice, k záchraně jí to nepomohlo | Zdroj: ČTK

Olomouc zabrala příliš pozdě. V posledním zápase sezony sice rozstřílela Teplice 6:0, jenže euforie na Andrově stadionu nezavládla. Těsně před koncem zápasu doputovala na Hanou informace, že Příbram udržela bezbrankovou remízu 0:0 v Jablonci.

Právě tento výsledek poslal Sigmu znovu po roce do druhé ligy. Dvě branky Štěrby a trefy Ordoše, Navrátila, Chorého i Mahmutoviće tak byly zbytečné.

Příbram si do Jablonce, který se soustředí spíše na finále poháru, pro bod přijela a za remízu 0:0 ho také dostala. Severočeši nenašli recept na zataženou obranu, hosté zase nedokázali proměnit své šance.

O třetí místo v tabulce se utkali fotbalisté Mladé Boleslavi a Liberce. Středočeši potřebovali vyhrát a ke třem bodům je nasměroval překvapivou brankou z přímého kopu, jenže o chvíli později srovnal Breite a čtvrt hodiny před koncem poslal Slovan do vedení mladík Pulkrab.

Jakub Rada sice dal i druhý gól z přímého kopu a srovnal na 2:2, jenže to byl výsledek, který v modrém hrajícímu Liberci k udržení třetího místa stačil.

Před posledním kolem vedl tabulku střelce plzeňský Ďuriš, jenže ten v posledním zápase nenastoupil a dal příležitost Davidu Lafatovi. Ten si ze zápasu Sparty s Jihlavou udělal one man show. Gólmanovi Vysočiny Rakovanovi nasázel pět gólů.

Celkem se v sezoně dostal na dvacet zásahů a obhájil koruny krále střelců, kterou v české lize získal už popáté.

Výsledkem 5:0 skončily v posledním kole celkem tři zápasy. „Bůrem“ se totiž s ligou rozloučila i mistrovská Viktoria Plzeň, která ale po oslavách tentokrát pět branek inkasovala. Důvod slavit velké vítězství nad mistrem mají slávisté, kteří skončili v lize pátí a ve středečním finále poháru budou fandit Mladé Boleslavi, aby se příští rok dostali do pohárové Evropy.

Šesté skončilo Brno, které ukončilo prvoligovou agónii Ostravy. Baník sice v prvním poločase vedl, po změně stran ale otočili výsledek na stranu Zbrojovky Řezníček a Chrien.

Na Dukle se po sedmi letech loučilo trenérské duo Kozel, Suchopárek a domácí se chtěli dostat do horní poloviny tabulky, jenže to se nakonec povedlo Slovácku, které na Julisce vyhrálo 1:0. K osmému místu jim pomohla remíza Bohemians ve Zlíně 1:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme