Olomouc spasily 2 góly v nastavení. Hrát se musí do konce, ví kapitán Rajnoch

Fotbalisté Olomouce si osladili návrat na prvoligovou scénu. Sigma vybojovala svůj premiérový bod, když v sobotním utkání úvodního kola remizovala v Teplicích 2:2. Hanáci přitom stáli na pokraji porážky, ještě v 90. minutě totiž prohrávali o dvě branky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Sigmy se radují z bodu, ještě v 90. minutě zápasu s Teplicemi přitom prohrávali 0:2

Hráči Sigmy se radují z bodu, ještě v 90. minutě zápasu s Teplicemi přitom prohrávali 0:2 | Zdroj: ČTK

„Můžu být na kluky hrdý, protože splnili přesně to, co se jim snažím jako kapitán snažím vtloukat do hlavy, že věřit a makat se musí za každou cenu. Doufám, že si dokázali, že je to pravda,“ chválil své spoluhráče kapitán Sigmy Jan Rajnoch.

Olomouc předvedla úchvatný finiš, ve který už ani hráči Sigmy nedoufali. V poslední minutě dali dva góly a uzmuli premiérový bod.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zázračné vyrovnání Sigmy Olomouc sledoval v Teplicích reportér ČRo David Kalvas

„V kabině se někdo ptal, proč jsme nedali třetího, ale to byl samozřejmě vtip. Nebudu vám lhát, že jsem věřil, že v 90 minutě vyhrajeme 3:2, ale dokud rozhodčí nepískne konec, musíte hrát. Tak jsme hráli,“ svěřil se stoper.

Kromě zisku bodu Sigma dokázala, že si mezi elitou může věřit. „Tým má morálku. Kluci jsou mladí, mají toho hodně před sebou a pakliže budou s takovýmhle morálem hrát každý zápas, mohou se někteří dostat daleko,“ řekl obránce Jan Rajnoch.

Štastnou ruku měl při střídání olomoucký stratég Leoš Kalvoda. Právě náhradníci totiž zařídili obě branky Hanáků.

„Na střídání bylo daleko víc hráčů. Střídání je vždy o štěstí, máme zdvojené posty a hráči musí makat naplno. Dnes mě někteří zklamali, takže možná příště hrát nebudou,“ prohlásil trenér Kalvoda.

Brno hraje mimo tradiční stadion 14 let, Baník čeká premiéra za 2 týdny

Číst článek

Přísný kouč ani tentokrát své hráče nevyzdvihl. „Kritika bude zas. Nechválím, znám to, že když se v poločase pochválí, stojí to za… Nebudu říkat za co,“ udržel se kouč.

Při zemi bude držet své spoluhráče také Jan Rajnoch. Z nedávné postupové sezóny totiž ví, že se sebevědomím ne každý v týmu Sigmy dokáže správně nakládat.

„Když v naší partě kluci dostanou sebevědomí, myslí si, že jsou mistři světa. Už jsme se poučili, že přehnané sebevědomí je na škodu. To zdravé by tam mohlo být, ale hlavně je to pozitivní věc do další práce,“ nabádá kapitán Rajnoch.

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme