Olomoucký Psotka: Plzeň je výjimečná, ale ne neporazitelná

Pár výsledků 11. kola Gambrinus ligy už fotbaloví fanoušci znají, ale ten vůbec nejzajímavější zápas mají ještě před sebou. Utkání olomoucké Sigmy a pražské Sparty bude přímým soubojem o druhé místo, a pro mladý tým Hanáků také velkým testem odolnosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplice udolaly Olomouc na bahnitém terénu 1:0

Teplice udolaly Olomouc na bahnitém terénu 1:0 | Zdroj: ČTK

Když si kouč olomoucké Sigmy Zdeněk Psotka promítne své dva a půl roku dlouhé působení na lavičce A týmu Hanáků, říká, že jeho svěřenci už hráli v minulosti lépe, a loni v létě v předkole Evropské ligy se o tom přesvědčili třeba fotbalisté skotského Aberdeennu.

,,Co se týče kombinací, tak jsme hráli nejlépe právě, když jsme hráli Evropskou ligu. Měli jsme obrovský počet střel na branku, ale nepadalo to tam. Naopak na závěr loňského podzimu jsme byli neuvěřitelně produktivní," tuší Psotka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olomoucký Psotka: Plzeň je výjimečná, ale ne neporazitelná

Právě efektivita, to je to, co dělá největší rozdíl mezi Plzní a olomouckou Sigmou. Fotbal předvádí oba týmy podobně líbivý, ale převedeno na body, jsou přece jen zkušenější Západočeši mnohem dál.

,,Je tam rozdíl ve zkušenostech, má v tomto ohledu skvělé hráče, kteří prošli Spartou, evropskými poháry i zahraničím. Plzeň je výjimečná tím, že neztrácí body." Výjimečná, ale nikoli neporazitelná říká Zdeněk Psotka, právě jeho svěřenci byli zatím nejblíž od toho aby Plzeň porazili, hned v prvním kole, ale uhráli „jen" remízu.

,,My si utahujeme z Tomáše Janotky, že je tím, kdo posadil Plzeň na koně," naráží Zdeněk Psotka na vlastní gól Tomáše Janotky, kvůli kterému Hanáci přišli o výhru 2:1. Plzeň pak zápas dotáhla k remíze 2:2 a od té doby už jen vyhrává, v lize už desetkrát v řadě.

,,Líbí se mi, jak v Plzni zvládli během dvou let poskládat mužstvo. Myslím, že jim jen chyběl v předchozím ročníku stoper, což vyřešili příchodem Bystroně. Teď je posílil gólman Pavlík, další vhodné doplnění."

Nemůžeme vyhrávat pořád

V tabulce se to promítá tak, že má teď Plzeň dvanáctibodový náskok před druhou Sigmou a třetí Spartou, se kterou se teď Hanáci v dohrávce a zároveň nejsledovanějším duelu 11. kola utkají. Přesně týden poté, co přišli v Teplicích o ligovou neporanitelnost v této sezoně.

,,Nepočítáme, že bychom odtáhli celou sezonu se ziskem tří bodů. Vždy jsme měli chvíli, kdy jsme vypadli, letos jsme si dali cíl, že tyto minisérie mít nebudeme. Teď doufám, že přijde plný Andrův stadion, že Sparta je mužstvo, které chce hrát fotbal a my předvedeme takový výkon, že si druhé místo udržíme," říká kouč Zdeněk Psotka.

Olomoucký trenér tráví hodně času tím, že si pouští ukázky práce kolegů v anglické Premier league, ať už třeba Alexe Fergusona nebo Arsena Wengera, a vypozorované prvky ze hry Manchesteru nebo Arsenalu se pak snaží aplikovat do domácích podmínek. A daří se mu to, o čemž svědčí i to, že mu na Hané chystá vedení klubu na tamní poměry pohádkový dlouhodobý kontrakt.

Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme