Opory Slavie se poprvé představily fanouškům. Přivítali mě dobře, hlásí exsparťan Hušbauer

Josef Šural sice nakonec do fotbalové Slavie nezamířil, zajímavých posil ale přivedl klub z pražského Edenu v zimě hned několik. Většina z nich nastoupila už v prvních přípravných zápasech a ofenzivní hráči se ukázali hlavně proti druholigové Vlašimi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová akvizice Slavie Josef Hušbauer v akci v přípravném zápase proti Vlašimi

Nová akvizice Slavie Josef Hušbauer v akci v přípravném zápase proti Vlašimi | Zdroj: ČTK

„Věděli jsme, koho jsme si do týmu přivedli. Dnes jsme chtěli divákům představit nové tváře, takže to pro nás bylo pozitivní, protože jsme dvakrát vyhráli. Hráli jsme docela slušně, říká trenér Slavie Dušan Uhrin.

Lodivod pražského týmu bral ale utkání hlavně jako kondiční trénink, protože Slavia nyní týden trénovala dvoufázově.

Postupně ale skórovaly všechny hlavní posily pro ofenzivu. Proti Vlašimi se trefili při slávistické premiéře Mešanović, Hušbauer z penalty i Železník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Slavia má za sebou první přípravné zápasy v rámci zimní pauzy. Trenér Uhrin ml. do nich nasadil nové posily

„Myslím, že to bylo v pohodě. Je jasné, že ze začátku nebude vše úplně ideální, ale neřekl bych, že to bylo zlé,“ uvedl Josef Hušbauer, který po příchodu ze Sparty, velkého rivala „sešívaných“, poprvé nastoupil před slávistickými fanoušky.

„Byl jsem rád, že mi fanoušci tleskali, když jsem se dotkl míče. Žádné negativní reakce nebyly, takže pro mě jenom dobře,“ byl rád teď už slávistický fotbalista, který by se měl stát jedním ze základů záložní řady „červenobílých“.

Slavia může mít po dlouhé době ambiciózní plány. A na jaře může být v základní sestavě po velkých nákupech hned několik nových tváří.

„Myslím, že změny nějaké nastanou, ale v tuto chvíli o nich nechci mluvit,“ nechce zatím předbíhat událostem trenér Dušan Uhrin.

Příliš mnoho změn ale někdy naruší pohodu týmu. Ideální odpověď na množství nových hráčů v základní sestavě tak asi neexistuje.

„Nedá se říct, jak to bude. Každý, kdo do týmu přijde, je určitě kvalitní hráč a je úplně jedno, zda v sestavě budou dva, čtyři či osm nových hráčů,“ myslí si Josef Hušbauer. A to by Slavia ještě mohla některé posily přivést. V klubu uvažují o Dušanu Šventovi nebo Martinu Zemanovi.

Mirko Vasić, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme