Španělsko trénuje na finále MS před fanynkami

Stovky fanoušků čekaly na fotbalisty Španělska na základně evropských šampionů v Jižní Africe. Trénink čerstvých finalistů Mistrovství světa tak atmosférou připomínal spíše koncert nebo soutěžní zápas.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělští fanoušci při tréninku svého týmu

Španělští fanoušci při tréninku svého týmu | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Potchefstroom je klidné univerzitní městečko, ale zdejší lidé se nechali ze všedního rytmu dobrovolně a rádi vykolejit. Na veřejný trénink finalistů Mistrovství světa vyrážejí s předstihem i dívky, které se o fotbal normálně nezajímají.

„Ne, já nejsem fanynka, tu španělskou šálu mám omotanou kolem krku kvůli zimě, o fotbal se moc nezajímám, jsem z Victorie a studuju tady, a tuhle příležitost jsem si nemohla nechat ujít,“ přiznává 20-ti letá Laura.

Přehrát

00:00 / 00:00

Španělsko trénuje na finále MS před fanynkami

Takových jako je ona je v hledišti zdejšího stadionu možná i několik stovek, jde totiž zároveň o poslední příležitost vidět španělské fotbalisty v přípravě, protože další tréninky už budou až na pár minut podléhat přísnému režimu utajení.

Miluju tu hru!

Ale ne všechny zdejší dívky fotbal nezajímá. Zhruba stejně mladá Naideen mluví o nejpopulárnější hře planety tak zasvěceně, že by možná dokázala vysvětlit i pravidlo o ofsajdu.

Tak se fandí na tréninku Španělska | Foto: Jaroslav Plašil

„Španělé mají velmi dobré hráče, a myslím, že mají velkou šanci tento rok vyhrát Mistrovství světa, viděla jsem i poslední zápas proti Německu a obdivovala jsem jak krásně Puyol skóroval, věřila jsem i Davidu Villovi, ale měl to těžké, pokaždé ho hlídali dva Němci .... že znám fotbal dobře? Ano, tu hru miluju,“ říká Naideen.

Stejně jako Anthony, který si cestou z tréninku prohlíží podepsané kartičky fotbalistů.

„Mám tady všechny hráče Barcelony, tady je Puyol, Iniesta, a Fabregas, ten je z Arsenalu, ale taky ho beru, ale úplně můj největší favorit je Iniesta,“ říká Anthony, který si je stejně jako ostatní, kteří přišli přivítat španělské fotbalisty jistý jejich výhrou ve finálovém zápase s Nizozemci.

Jaroslav Plašil, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme