Pavelka zvažuje odchod z Turecka. Jsem asi jediný cizinec v Kasimpase, který takhle přemýšlí, říká

Při bezpečnostních prověrkách po nezdařilém puči se rozhodli rezignovat všichni členové Turecké fotbalové federace. V Turecku momentálně působí i tři čeští reprezentanti – David Pavelka, Tomáš Necid a Tomáš Sivok. O odchodu ale přemýšlí jen první jmenovaný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výrobci tureckých vlajek jsou pod tlakem, zájem o ně je teď obrovský (ilustrační foto)

Výrobci tureckých vlajek jsou pod tlakem, zájem o ně je teď obrovský (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

Záložník Kasimpasy David Pavelka si tak v telefonátu pro Radiožurnál zaspekulovat, jestli se první kolo 21. srpna skutečně odehraje.

„Možná bude ovlivněn start ligy, ale snad se to vyřeší. Souvisí to se všemi čistkami, které probíhají po celé zemi. Včera jsem to pochytil v masérně, ale zrovna tam byli jen maséři, kteří neumějí anglicky, takže jsme se o tom zatím moc nebavili. Dneska jsme jenom rýpali do Turků, že tyhle věci jsou možné jen tady,“ říká Pavelka.

Když nebude na federaci nikdo pracovat, liga jen stěží začne. A možná i bez Pavelky. Pětadvacetiletý český reprezentant oproti jiným cizincům v Kasimpase zvažuje odchod z klubu na istanbulském předměstí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Záložník fotbalové Kasimpasy David Pavelka přemýšlí o odchodu, jeho krajané Tomáš Necid a Tomáš Sivok podle agenta Jiřího Müllera zůstanou

„Řešíme to. Nějací cizinci skončili, ale v průběhu herní části tady byla víc než polovina týmu složená z nich. Byl jsem i překvapený z toho, že jsem byl asi jediný, kdo uvažoval i o odchodu. Kluci jsou většinou v klidu, protože místo, kde se pohybujeme a bydlíme – nechci říct, že se těchto věcí netýká – je úplně mimo hlavní dění,“ popisuje Pavelka.

Agent věří, že další dva Češi zůstanou

Společně s Pavelkou působí v Turecku i další čeští reprezentanti – Tomášové Necid a Sivok. A pokud bude chtít trenér národního týmu Karel Jarolím zkontrolovat jejich formu naživo, cestě do Turecka se nevyhne.

Platí-li slova agenta Jiřího Müllera, vyvázání z lukrativního angažmá jeho klienti neplánují: „Ve chvíli, kdy by se situace měla opakovat nebo trvat delší dobu a zasáhlo by to do dění celého Turecka, přišlo by to na řadu. V tuto chvíli si myslím a jsem přesvědčený, že zatím nic takového nehrozí,“ tvrdí Müller.

Ne všichni zahraniční hráči si ovšem plánují vydělávat v bouřlivé atmosféře vyvolané neúspěšným pučem. Kvůli politické situaci opustil předčasně Besiktas Istanbul německý útočník Mario Gómez a o vyhlášeného kanonýra možná přijde i městský rival Fenerbahce. Na vážkách je totiž Nizozemec Robin van Persie.

Marek Augustin, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme