Pedofilního trenéra Bennella obviněného ze zneužívání fotbalistů našli v bezvědomí v hotelu

Kouče anglické fotbalové mládeže Barryho Bennella nalezli v pátek v hotelu v bezvědomí a převezli ho do nemocnice. Stalo se tak poté, co se minulý týden několik hráčů svěřilo, že je Bennell v osmdesátých letech sexuálně zneužíval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: Fotobanka Pixabay

Sexuální delikvent byl nalezen v pátek na adrese Knebworth Park ve městě Stevenage, kam se policie vydala s obavami o jeho zdraví. Posádka záchranářů byla na místě během osmi minut a poskytla mu první pomoc. Nyní je dvaašedesátiletý bývalý kouč klubu Crewe Alexandra stále v nemocnici. Víc policie nechtěla říct.

Naposledy viděl Bennella soused v Milton Keynes krátce předtím, co ho řada fotbalistů obvinila ze zneužívání. Lavinu spustil Andy Woodward a k němu se přidala řada dalších bývalých hráčů. Nebývalý skandál prošetřuje i ostrovní Fotbalová asociace.

Fotbalový trenér v Anglii desetiletí zneužíval mladé fotbalisty, pak si vzal sestru jedné z obětí

Číst článek

Bennell byl už dříve odsouzen ke čtyřem letům za znásilnění britského chlapce na fotbalovém turné na Floridě v roce 1994 a o čtyři roky později byl odsouzen na devět let za 23 prokázaných sexuálních útoků na chlapce. Potřetí byl souzen v roce 2015, kdy přiznal zneužívání chlapce v roce 1980 na fotbalovém táboře v Macclesfieldu.

Poté, co byl naposledy propuštěn, žil pod jiným jménem - Richard Jones. Jeho sousedé v Milton Keynes nevěděli o jeho minulosti až do té doby, co promluvil právě Woodward. Tehdy si začali stěžovat a policie Bennella přesunula do hotelu.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme