Pelta řeší kauzu kolem místopředsedy FAČR Berbra. Koncem týdne se sejde s Liborem Kovaříkem

Úspěch v podobě postupu reprezentace na mistrovství Evropy přebily v českém fotbale kontroverzní kauzy. Předseda Fotbalové asociace (FAČR) Miroslav Pelta intenzivně řeší aféru místopředsedy Romana Berbra a jeho vlivu na rozhodčí. Osobně se teď sejde s exsudím Liborem Kovaříkem, který svou výpovědí pro deník Sport celou událost rozhýbal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference po zasedání výkonného výboru Fotbalové asociace ČR ohledně možného odvolání trenéra Bílka, Miroslav Pelta

Tisková konference po zasedání výkonného výboru Fotbalové asociace ČR ohledně možného odvolání trenéra Bílka, Miroslav Pelta | Foto: Filip Jandourek

Miroslav Pelta vnímá kauzu jako závažnou. „S panem Kovaříkem jsme o kauze dlouze telefonicky mluvili a dohodli jsme se, že se na konci týdne potkáme. Lepší je pohovořit s ním v osobní rovině,“ říká předseda FAČR.

Libor Kovařík prohlásil, že sudí jsou v Česku na nejvyšší úrovni pod dohledem Romana Berbra. Místopředseda Fotbalové asociace je prý neomezeně řídí místo své manželky, předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damkové.

Přehrát

00:00 / 00:00

Předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta se plánuje sejít koncem týdne s bývalým rozhodčím Liborem Kovaříkem

Berbr má podle Kovaříka vytvářet prostředí nejistoty, rozhodovat o nasazování rozhodčích, mít svou skupinu oblíbených sudích, kteří mu donášejí informace, a na seminářích některé rozhodčí veřejně zesměšňovat.

Šéf Fotbalové asociace Miroslav Pelta se seminářů někdy účastní a zažil chvíle, kdy se do nich Roman Berbr zapojil.

„To, že Roman Berbr kriticky vystoupil proti nejednomu ze sudích, není nic proti ničemu. Když to ale vezme tvrdý na tvrdý, tak je místopředseda svazu a není to v jeho kompetenci. Takže jsme včetně mě měli být striktnější,“ uznává Miroslav Pelta.

Od dalšího výkonného výboru Fotbalové asociace si Pelta slibuje přijetí konkrétních interních opatření, která by podobným věcem zamezila.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme