Petr Čech: Bránili jsme na hranici rizika, ale velmi dobře

Čeští fotbalisti první senzaci francouzského Eura nezpůsobili, ale od příjemného výsledku s mistry Evropy nebyli daleko. Ve svém úvodním zápase podlehli v Toulouse Španělsku gólem Piquého z 87. minuty těsně 0:1 i díky zákrokům Petra Čecha.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech kryl během zápasu několik šancí Španělska, nestačil jen na tu těsně před koncem

Petr Čech kryl během zápasu několik šancí Španělska, nestačil jen na tu těsně před koncem | Zdroj: Reuters

„Cítíme zklamání z výsledku. 86 minut jsme drželi favorita na uzdě. I když jsme byli pod velikým tlakem, drželi jsme nerozhodné skóre. Bod s takovým týmem by byl na začátek skvělý, ale nakonec se Španělům podařilo branku najít,“ zhodnotil zápas Petr Čech.

Viděl jste v českém výkonu nějaké rezervy?

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Čech chválil své spoluhráče v obraně za obětavost. Společně nestačili jen na jednu akci v samém závěru

Myslím, že jsme ho odehráli na hranici našich možností. Se Španěly se hraje velice špatně. Mají obrovskou kvalitu, kreativitu a technické dovednosti. Velice dobře jsme bránili a všichni odehráli výborný zápas, i přesto se dostali do šancí.

Nakonec rozhodla kvalita. Dokázali najít finální přihrávku a zakončení.

Vy jste byl hodně vidět. Jaký pro vás byl zápas proti soupeři, jehož styl uspává, ale může kdykoli bodnout?

Člověk musí být 90 minut v totální koncentraci, protože nebezpečí může přijít odevšad a dnes se to potvrdilo. Ale hráli jsme výborně, dobře jsme se doplňovali a vždy jsme si pomohli. Je škoda, že, gól nakonec přišel.

Mohli jsme být přesnější, říká po porážce trenér Vrba. Chce získat 4 body

Číst článek

Jak jste byl spokojený s obranou před vámi? Některé zákroky byly na poslední chvíli.

Soupeř nás chvílemi dostal pod veliký tlak, takže jsme museli blok držet velice hluboko a snažit se nedat mu prostor. Na hranici rizika jsme bránili velmi dobře a měli jsme i dvě docela dobré příležitosti a další pološance. S trochou štěstí jsme gól mohli dát taky.

Inkasovaná branka vypadala na Iniestovu klasickou práci do prostoru, kam brankář nemůže a obránci nedoskočí. Mohl něco udělat lépe?

Byl to rohový kop a další centr, který jsme odvrátili. Když máte nadvakrát odvrácenou standardku a hráči se přesouvají, někdy se stane, že se někdo pozapomene. Piqué tam zůstal úplně volný.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme