Petr Čech je oporou Arsenalu. Inkasované góly při výhrách nevadí

Nejen čeští fotbaloví fanoušci pozorně sledují angažmá gólmana Petra Čecha v Arsenalu. Zkušený brankář má zatím o hodně víc pozitivních okamžiků, než těch negativních. A dobré utkání odchytal i naposledy ve výsledkově divokém, ale vítězném utkání v Leicesteru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech sice inkasoval dva góly, dalšími zákroky ale pojistil výhru Arsenalu 5:2

Petr Čech sice inkasoval dva góly, dalšími zákroky ale pojistil výhru Arsenalu 5:2 | Zdroj: Reuters

„Byl to vynikající zápas pro fanouška. Od první minuty se hrálo nahoru, dolů a byla spousta šancí. Pro brankáře je to náročnější, protože pak třeba dostane gól,“ zhodnotil zápas Petr Čech, který se v Leicesteru rozhodně nenudil.

Zřejmě mu to ale nevadilo. Gólmani jsou obecně rádi, když mají větší vytížení a nemusí jen osaměle postávat, a pak třeba zasahují proti jediné šanci. Během utkání předvedl Čech několik výborných zákroků a pomohl londýnskému týmu k posunu na čtvrté místo právě před sobotního soupeře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výkony Petra Čecha v novém působišti sleduje reportér ČRo Mirko Vasić

„I to, že měl Leicester vynikající vstup do sezony, umocňuje ty tři body,“ pochvaluje si český reprezentační gólman, který až na výjimky potvrzuje úlohu, kvůli které do Arsenalu přišel - být oporou mužstva a dát ostatním hráčům klid.

Trenér Arsene Wenger staví Petra Čecha pravidelně do zápasů Premier League, v týdnu při ligovém poháru ho ale nechal oddechnout a dal šanci týmové dvojce Davidu Ospinovi, který už chytal také utkání v Lize mistrů.

"Sezona je dlouhá a je potřeba rozložit zátěž na všechny hráče. V týdnu jsem si odpočinul. Začaly všechny poháry, tak je to jen ku prospěchu věci. Ostatní také zůstanou v permanenci a budou připravení nastoupit kdykoli bude potřeba,“ vidí Petr Čech v podobném systému rotace hráčů výhodu.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme