Petr Čech vychytal rekordní nulu, v Premier League už jich má 170

Petr Čech se osamostatnil v čele statistiky gólmanů anglické Premier League podle vychytaných čistých kont. Při vítězství Arsenalu nad Bournemouthem 2:0 získal už svou 170. nulu v nejvyšší anglické soutěži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech má důvody k oslavě. Arsenal vede Premier League a český brankář vychytal už 170. čisté konto

Petr Čech má důvody k oslavě. Arsenal vede Premier League a český brankář vychytal už 170. čisté konto | Zdroj: Reuters

Na samostatný rekord v počtu čistých kont se Petr Čech příliš nenadřel. Bournemouth měl na Arsenalu jen několik šancí v úvodu utkání. Nepříjemný závar pomohl českému brankáři vyřešit Ramsey. Reprezentační jednička pak už musela řešit jen 3 střely.

V počtu čistých kont se tak český reprezentant odpoutal na prvním místě od Davida Jamese, který mu na svém twitterovém účtu okamžitě pogratuloval.

Arsenal porazil Bournemouth 2:0 a minimálně do zítřejší dohrávky mezi Leicesterem a Manchesterem City vede Premier League.

Do vedení poslal „Gunners“ obránce Gabriel Paulista po rohovém kopu Mesuta Özila. Druhý gól vstřelil německý záložník po hodině hry sám po kombinaci s Giroudem.

Vychytaná čistá konta v Premier League / Petr Čech - 170 | Foto: Český rozhlas

Diváci při souboji gigantů, Manchesteru United a Chelsea, viděli velké množství šancí, ale ani jeden gól. Domácí „Ďáblové“ dvakrát během zápasu nastřelili brankovou konstrukci, potřetí Chelsea zachránil skvělý zákrok brankáře Courtoise.

Brankové hody naopak zažil liverpoolský Goodison Park při utkání Evertonu se Stoke City. Hosté po poločase vedli 2:1, ale Everton dokázal během 30 minut druhé půle zápas otočit po zakončením Lukakua a Deulofeue.

Poslední desetiminutovka však zase vyšla hostům. Joselu po zápasu vyrovnal a v nastaveném čase Marko Arnautović upadl v pokutovém území přes skluzujícího obránce. Byla nařízena penalta, kterou sám postižený proměnil a zařídil vítězství Stoke 4:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme