Petr Jiráček je ve Spartě. Vybíral jsem z nabídek, které jsem měl, vysvětlil

Díky trenéru Pavlu Vrbovi zažil fotbalista Petr Jiráček zatím nejkrásnější momenty své kariéry ve Viktorii Plzeň. Pracovitý záložník poté odešel do bundesligového Hamburku, a když se teď vrací do české ligy, posílí největšího rivala Plzně, pražskou Spartu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový záložník Petr Jiráček je novou posilo pražské Sparty

Fotbalový záložník Petr Jiráček je novou posilo pražské Sparty | Zdroj: ČTK

„K tomu bych se nechtěl vyjadřovat. Vybíral jsem z nabídek, které jsem měl,“ vysvětlil Jiráček.

Když se z nepříliš povedeného angažmá vraceli Václav Pilař nebo Jan Rezek, jejich první a jedinou variantou byla plzeňská Viktoria. Jenže ta jako by o Petra Jiráčka nestála, naopak Spartě se hodí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový záložník Petr Jiráček se vrací do české ligy. Neoblékne však dres Viktorie Plzeň, odkud zamířil do Německa, ale posílil pražskou Spartu

„Typologicky je to záložník, kterého v kádru nemáme. Dokáže 90 minut pracovat na velkém prostoru mezi oběma šestnáctkami a zápas odjezdit od první do poslední minuty,“ vysvětluje angažování Jiráčka člen sparťanského představenstva Adam Kotalík.

„Druhým důvodem, proč jsme přestup dotáhli, je zdravotní stav Lukáše Váchy, který má s kolenem dlouhodobé problémy a musel je vyřešit operací,“ připomíná Kotalík zranění defenzivního záložníka, za kterého až doteď Sparta neměla adekvátní náhradu.

Petr Jiráček se v 29 letech může znovu vrátit do velkých zápasů, kterých za tři roky ve zvučně znějícím Hamburku spíše ubylo, a třeba i do reprezentace, kterou teď vede Jiráčkův objevitel Pavel Vrba.

„Věřím, že ve Spartě dostane více prostoru, než měl v poslední době v Hamburku. Musí přesvědčit trenéra Sparty, protože dlouho neměl stabilní místo, aby hrál pravidelně třeba celý rok,“ vyjádřil se k přestupu Jiráčka reprezentační trenér.

„V reprezentaci jsem byl naposledy minulý rok. Trenér Vrba se jasně vyjádřil, že hráči, kteří nebudou pravidelně nastupovat ve svých klubech, nebudou dostávat šanci v reprezentaci. To byl jasný signál, že pozvánky přestanou chodit. Tak se i stalo, ale doufám, že teď začnu hrát a výkony na hřišti si o místo zase řeknu,“ má velké cíle nově sparťanský záložník Petr Jiráček.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme