Petrouše čeká debut na lavičce Slavie proti lídrovi z Plzně

Teprve předevčírem hodilo vedení fotbalové Slavie Michala Petrouše do divoké vody. Už dnešní předehrávka jedenáctého kola Gambrinus ligy ukáže, jak v ní umí plavat. Nový hlavní trenér v krizi se zmítajícího týmu má před sebou nejtěžší premiéru, jakou si šlo momentálně představit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový kouč červenobílých Michal Petrouš

Nový kouč červenobílých Michal Petrouš | Zdroj: ČTK

V Edenu povede Slavii, která už šest zápasů v řadě nevyhrála, proti Plzni. Ta pro změnu po třetině soutěže vede o devět bodů. Shodou okolností právě v Plzni končil Michal Petrouš svoji hráčskou a začínal trenérskou kariéru, kterou pak na ligové úrovni znovu rozvinul až letos ve Slavii.

,,Shoda náhod je taková, že začínám jako hlavní trenér proti Plzni, kde jsem jako asistent u ligy skončil. Je to možná paradox, ale veřím, že je to dobrý signál, že to dobře dopadne," vzývá až nadpřirozené Petrouš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavii s trenérem Petroušem čeká v GL Plzeň

Nový trenér sešívaných po Karlu Jarolímovi zdědil údajně psychicky nalomené mužstvo bez sebedůvěry, chuti do fotbalu a hlavně bez efektivity v zakončení, což současnou Slavii nejvíce sráží a Petrouš si to uvědomuje. Proto se dost upíná k návratu dlouhodobě zraněné dvojice Adam Hloušek, Riste Naumov.

,,Určitě by to mužstvo stoprocentně pozvedli. Trénujou individuálně už delší dobu, Adam už by se dokonce měl připojit k týmu v reprezentační přestávce, s Ristem je to obdobné," upíná s e k lepším zítřkům Petrouš.

Plzeň se dnes ale útočných schopností Hlouška s Naumovem ještě rozhodně bát nemusí. Ostatně Západočeši dokazují, že se v českém fotbale momentálně nemusejí lekat vůbec ničeho a zrovna pro slávisty jsou jakýmsi nedostižným vzorem, kterému by se Vršovičtí zoufale rádi přiblížili, jenže nejsou na to prostředky.

Slavii nelze podle Vrby podcenit

A co je pro Slavii možná nejhorší - i když se potácí těsně nad pásmem sestupu, pořád se na ni soupeři připravují jako na špičkový tým.

,,Mají smůlu, že každý soupeř, který na jejich bránu vystřelí, dá gól. Já si nemyslím, že je herně Slavie tak špatná, že zatím zíkala pouze 10 bodů. Kvalita tam je a je tedy otázka času, kdy začnou vozit body a dávat góly," varuje plzeňský kouč Vrba, který se vynasnaží, aby s tím slávisté začali až po reprezentační pauze.

A jakýže můžeme v Edenu od půl osmé čekat fotbal, když tentokrát Slavia doma netradičně nebude favoritem?

,,Otevřený a útočný! Chceme vyhrát a samozřejmě bavit lidi, aby se bylo na co dívat, aby byly šance, závary, prostě aby se něco dělo," slibuje Michal Petrouš, minimálně do konce podzimní sezóny hlavní trenér Slavie.

Trenér Jarolím už Slavii nevede, nahradil ho Michal Petrouš
Příbramský Martin Hřídel je prvním odvolaným trenérem sezóny
Fotbalisté Sparty nezvládli dobře rozehrané utkání a prohráli v Moskvě s CSKA 0:3

Jan Kaliba, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme