Piqué po kontroverzním odstřižení rukávů dresu Španělska oznámil konec v reprezentaci

Gerard Piqué už nebude hájit barvy španělského národního týmu. Rozloučí se s ním po příštím světovém šampionátu, který se bude hrát za dva roky v Rusku. Fotbalový obránce Barcelony se tak rozhodl po kontroverzi v Albánii, kde při nedělním vítězství 2:0 v kvalifikaci o postup právě na mistrovství světa 2018 oblékl dres s odstřiženými rukávy. Fanoušci za tím vidí politické důvody.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gerard Piqué odehrál nedělní kvalifikační utkání na mistrovství světa 2018 s odstřiženými rukávy

Gerard Piqué odehrál nedělní kvalifikační utkání na mistrovství světa 2018 s odstřiženými rukávy | Zdroj: ČTK

Piqué v nedělním utkání v Albánii namísto krátkého dresu, jehož rukávy zvýrazňuje červená a žlutá barva, oblékl dlouhé triko, které barevné lemování nemá, a rukávy odstřihl.

Madridská média a španělští fanoušci na sociálních sítích to odsoudili s tím, že stoper Barcelony dává jasně najevo svou náklonnost k nezávislosti Katalánska, kde se narodil a dlouhá léta žije.

„Tohle je poslední kapka, už to dál nejde. Ztratil jsem jakoukoli chuť reprezentovat. Ačkoli mi po příštím světovém šampionátu bude teprve 31 let, skončím,“ prohlásil Piqué a vysvětlil, proč rukávy odstřihl. Dlouhé triko prý nebylo pohodlné.

Zvláštní ovšem je, že rovnou nenavlékl krátký dres, který lemování má, stejně jako osm jeho spoluhráčů ze základní sestavy včetně dalšího Katalánce Sergia Busquetse.

Nevysvětlila to ani španělská Fotbalová asociace (RFEF), která se za Piquého postavila. V tiskové zprávě uvedla, že hráči dlouhé rukávy už několikrát odstřihli.

Prostředníček při hymně

Piqué vzbudil poprask i při červnovém mistrovství Evropy ve Francii, kde mimo jiné vstřelil proti českému národnímu týmu vítěznou branku (psali jsme zde).

V zápase s Chorvatskem při španělské hymně barcelonský rodák na kameru ukázal prostředníček, když měl ruku položenou na rameni brankáře Davida de Gey.

Sám pak jakýkoli úmysl na svém twitteru popřel. „Křupal jsem prsty. Přestaňte hledat kontroverze tam, kde nejsou,“ hájil se tehdy Piqué. Tentokrát už mu došly nervy a oznámil konec v reprezentaci.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme