Plašil a Lafata v reprezentaci končí, Čech se teprve rozmyslí

Čeští fotbalisté ve Francii ani napotřetí nepřekročili svůj stín a rozhodující duel o postup do osmifinále mistrovství Evropy prohráli 0:2. Porážka od Turků znamená neslavný konec slabého českého vystoupení na turnaji a zároveň i některých hráčů v reprezentačním týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Plašil při posledním zápase v reprezentačním dresu

Jaroslav Plašil při posledním zápase v reprezentačním dresu | Zdroj: ČTK

„Já už jsem klukům oznámil, že končím,“ řekl Českému rozhlasu po zápase Jaroslav Plašil. Stejnou větu vyslovil před spoluhráči také útočník David Lafata.

Záložník Plašil nastupoval za národní tým 12 let. Zápas proti Turecku byl jeho 103. v reprezentaci. Víc jich mají jen Tomáš Rosický, Karel Poborský a Petr Čech. David Lafata dal ve svých 42 reprezentačních startech 9 gólů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po vypadnutí z Eura oznámili odchod z reprezentace první dva hráči

Nikdo další zatím národnímu týmu okamžité sbohem nedává, i když někteří budou čekat, co se teď stane. „Chuť mám, ale uvidím, jak to tady bude. Uvidíme, jaký bude trenér. Jestli se mnou bude počítat,“ naznačuje možný odchod Pavla Vrby od reprezentace obránce Tomáš Sivok.

Z hráčů se čeká především na rozhodnutí Petra Čecha. „Musím se zamyslet. Zklamání teď je obrovské a až ho překonám, tak si sednu a rozmyslím si moji budoucnost. Teď v letadle to ještě nebude,“ bere si brankář Arsenalu ještě čas na rozmyšlenou.

Není tedy jasné, jestli bude pokračovat v týmu, který na turnaji máločím zaujal a většinou nudil. „Turnaj nás z nějakého důvodu nechytil v nejlepší formě, což bylo vidět. Chyběla nám energie a jiskra. Je na každém, aby se zamyslel a našel nějaké důvody,“přemýšlí brankář.

Týmu chyběla jiskra, lituje Petr Čech po vyřazení z Eura

Číst článek

Ale ne každý z reprezentantů dovedl důvody vyřazení takto pojmenovat. „Měli jsme 10 šancí, ale bohužel se k nám nepřiklonilo štěstí. Myslím, že jsme hráli solidní fotbal,“ řekl obránce Daniel Pudil. „Byli jsme lepším týmem, ale chybělo štěstí, které jsme si vybrali proti Chorvatsku,“ dodal Tomáš Sivok.

„Měli jsme smůlu, že jsme měli takhle těžkou skupinu. Ale nechceme se na to vymlouvat, bohužel jsme to nezvládli,“ rozloučil se s turnajem další obránce Pavel Kadeřábek.

Češi dokázali jen remizovat s Chorvaty, kteří v posledním zápase získali skalp Španělů a skupinu D nakonec vyhráli.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme