Plzeň musí v odvetě s Razgradem smazat dvougólové manko. Klíčové budou výkony gólmanů

Neinkasovat - to je hlavní cíl fotbalové Plzně v dnešní domácí odvetě čtvrtého předkola Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad. Tím druhým je vstřelit do sítě bulharského mistra alespoň dvě branky a smazat tak manko z úvodního zápasu. Klíčové tak budou výkony obou gólmanů Matúše Kozáčika a Vladislava Stojanova.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně na tréninku

Fotbalisté Plzně na tréninku | Zdroj: ČTK

Hrobové ticho, všichni hráči ve středovém kruhu a mezi nimi šéfové plzeňské Viktorie. Tak vypadal úvod včerejšího večerního předzápasového tréninku ve Štruncových sadech. Žádné legrácky ani úsměvy, kdysi tak typické pro plzeňskou kabinu.

„Pokud to nejde herně, což se někdy nemusí dařit, tak musí být na tom hřišti vidět, že chci získat balón za každou cenu a chci se tam prát, jít do soubojů na sto procent a ti lidé by to ocenili.“

Přehrát

00:00 / 00:00

„Budeme dělat všechno proto, abychom to teď doma zvládli,“ věří ve vítězství gólman Plzně Matúš Kozáčik

Jenže nic takového viktoriáni svým fanouškům v posledním zápase nepředvedli, alespoň podle kapitána Romana Hubníka. To ve slovech gólmana Matúše Kozáčika lze najít před duelem s bulharským mistrem alespoň trochu optimismu.

„Na ten začátek sezony nás vždycky čeká těžký soupeř, což se potvrdilo i teď, kdy jsme první dvojzápas zvládli. Neřekl bych, že je něco úplně špatně, ale samozřejmě ten výsledek, který jsme hráli venku, jsme chtěli hrát lepší a to se nám nepodařilo, takže budeme dělat všechno proto, abychom to teď doma zvládli,“ věří gólman Kozáčik.

To ale znamená vstřelit minimálně dvě branky a vynutil si alespoň prodloužení. Jenže s propustnou obranou se útočí velice špatně, připouští trenér Roman Pivarník. Žádný velký útočný uragán tak svým hráčům pravděpodobně ordinovat nebude.

„Ani když v zápasech prohráváte, tak byste to otevírat neměli. Měli bychom hrát důsledně s dostupováním, abychom se úplně nepouštěli do brejkových situací a dokázali to eliminovat a zvládli hrát dobře dopředu. O to se samozřejmě budeme snažit a doufám, že to hráči dokážou plnit,“ tvrdí plzeňský trenér Pivarník.

Souboj gólmanů

„Přál bych si, aby to bylo jako v prvním zápase, měl jsem minimum práce a hráči Viktorie se k mé brance téměř nedostali. Ale samozřejmě, je to moje práce, takže pokud to bude nutné, budu se snažit ukázat to nejlepší a nepustit žádný gól,“ říká Stojanov.

To jeho kolega v brance Viktorie Kozáčik si na nedostatek práce v úvodním zápase nemohl stěžovat, především pak ve druhém poločase, kdy Ludogorec začal trestat nedůslednosti v plzeňské obraně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gólmani Kozáčik a Stojanov se shodují, že důležitý bude začátek utkání, tedy kdo půjde do vedení jako první

„Budu radši, když toho bude méně. Samozřejmě, když něco chytím, tak mě to těší, od toho tam jsem. Raději ale ať góly dáváme my. Měli bychom vydržet celý zápas hrát zodpovědně a pokud možno nedělat chyby, které jsme udělali v posledních zápasech, kdy jsme inkasovali první,“ doufá Kozáčik, že jako první půjde do vedení Plzeň.

Jenže vstřelit branku - to je zkrátka pro svěřence trenéra Pivarníka problém. Výrazně se prosadili jen v lize proti utrápené Příbrami, jinak se Západočeši trápí. V Bulharsku, ale třeba i doma proti Zlínu vyšli naprázdno. Jenže fotbal nemá logiku a stát se může všechno, tuší gólman Ludogorce Stojanov.

„Tentokrát si myslím, že to bude těžký zápas. Důležité bude přestát začátek, pokud možno dát gól, ale hlavně neinkasovat. Nebude to jednoduché, ale pokud přečkáme úvodní nápor domácích, můžeme se pak uklidnit a zvládnout to.“

Utkání mezi plzeňskou Viktorií a Ludogorcem Razgrad začne ve 20 hodin a 45 minut. Ve stejném čase začne i přímý přenos na Radiožurnálu a poslouchat můžete i na streamu Český rozhlas Sport.

Jan Markup, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme