Plzeň otočila zápas ve Zlíně a vyhrála potřinácté v řadě. Boleslav a Slavia doma získaly pouze bod

Šesti zápasy dnes pokračoval program 24. kola fotbalové Synot Ligy. V zápasech hraných od 17.00 se z výher radovali hráči Ostravy, Liberece a Jihlavy, zatímco Slavia remizovala s Jabloncem. Body si překvapivě dělily po dramatickém průběhu i Mladá Boleslav s Duklou. Ztratit mohla i Plzeň, která po poločase prohrávala ve Zlíně. Ve druhé půli však vývoj večerního zápasu otočila a oslavila 13. ligovou výhru v řadě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liberce nedopustili překvapení a zdolali Olomouc 2:1

Fotbalisté Liberce nedopustili překvapení a zdolali Olomouc 2:1 | Zdroj: ČTK

Fotbalistům Jihlavy před dnešním duelem s Teplicemi patřila poslední nesestupová příčka, takže pokud si hráči z Vysočiny přáli vymanit se z této nepříjemné pozice, potřebovali vyhrát.

To se jim nakonec povedlo, především pak díky povedenému prvnímu poločasu, ve kterém vstřelili dva góly. Jako první se do střelecké listiny v 32. minutě zapsal domácí Kučera, který ze střední vzdálenosti propálil gólmana Chudého. Krátce před koncem první půle pak z penalty na 2:0 zvýšil kapitán Vaculík.

Teplice sice v 51. minutě zásluhou Vachouška, který nadvakrát překonal Hanuše, snížili, ale to již bylo z jejich strany vše, takže podruhé v letošní sezoně nezískali proti Jihlavě ani bod.

Brno otočilo zápas s Bohemians, Zbrojovka vyhrála potřetí v řadě

Číst článek

Výsledkem 2:1 skončil i zápas favorizovaného Liberce s Olomoucí. Slovan vedl již od druhé minuty, kdy se prosadil pěknou střelou Luckassen.

Olomouc sice byla po většinu zápasu méně aktivní, ale i tak se jí podařilo v 69. minutě srovnat poté, co Háka ideální přihrávkou do šestnáctky našel Ševčíka, který přesnou střelou k levé tyči překonal brankáře domácích.

Liberečtí si však výhru přece jen vzít nenechali, když osm minut poté vedení Slovanu vrátil svým premiérovým zásahem v lize Folprecht. Tento gól se následně ukázal jako vítězný.

Utkání vyvrcholilo hereckou etudou hostujícího gólmana Buchty, který po střetu s libereckým Pulkrabem zůstal ležet na trávníku, aby následně vstal, atakoval protihráče hlavou a posléze opět lehl na zem. Buchta byl za své chování potrestán červenou kartou.

Teprve třetí výhru v sezoně oslavil již téměř jistě sestupující Baník, který si dnes poradil se Slováckem. Ostravě tři body dvěma góly vystřelil slávistický odchovanec Hrubý, zatímco branka hostujícího Hofmanna již k obratu nevedla.

Bezbrankovou remízou skončilo utkání mezi Slavií a Jabloncem, kterému přihlíželo osm tisíc diváků. Více ze hry měla Slavie, jenže ani jedna z jejích 13 střel gólem neskončila, takže se sešívaným vzdálily příčky, které zajišťují účast v evropských pohárech.

Na góly bohatý byl naopak duel mezi Mladou Boleslaví a pražskou Duklou, jenž skončil smírně 2:2. Dlouhou dobu přitom vedli hosté, kteří již v 11. minutě vedli po brankách Mareše a Manzia 2:0.

Ve druhém poločase však favorité zabrali a dvěma góly v rozmezí 76.-80. minuty srovnali skóre. Na obou brankách Boleslavi měl podíl útočník Chramosta, který nejprve přistrčil míč přesně střílejícímu Klobásovi a o čtyři minuty později sám překonal gólmana Radu. Domácí ale obrat nakonec nedokonali, takže se museli smířit s bodem.

V posledním dnešním zápase další tři body do tabulky vybojovala Plzeň. Viktoriáni sice od 9. minuty po gólu Poznara prohrávali, ale ve druhém poločase duel otočili. Velký podíl na tom měla situace z 59. minuty, kdy Petržela po individuální akci srovnal na 1:1. Hráč Plzně si ale při zpracování míče pomohl rukou, což domácí reklamovali.

Výsledkem toho byla druhá žlutá karta pro Matějova a jeho následné vyloučení.

Plzeňští poté přesilovku využili - v 74. minutě dostal hosty do vedení Vaněk a výsledkem 2:1 pro Viktorii zápas i skončil.

Program 24. kola ukončí zítřejší duel mezi Spartou a Příbramí od 19.30.

24. kolo první fotbalové ligy:

Vysočina Jihlava - FK Teplice 2:1 (2:0)
Branka: 32. Kučera, 43. Vaculik z pen. - 51. Vachoušek. Rozhodčí: Královec - Moláček, Hrabovský. ŽK: Dvořák - Táborský, Krob, Ciskaridze, Hora. ČK: 90. Ciskaridze. Diváků: 2873.

Slovan Liberec - Sigma Olomouc 2:1 (1:0)
Branky: 2. Luckassen, 77. Folprecht - 69. P. Ševčík. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Vlasjuk. ŽK: Folprecht, Jefremov, Pulkrab - Ordoš, Hála. ČK: 90.+5 Buchta (Olomouc). Diváci: 3398.

Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 31. a 79. Hrubý - 81. Hofmann. Rozhodčí: Hrubeš - Blažek, Hock. ŽK: Granečný (Ostrava). Diváci: 3711.

Slavia Praha - FK Jablonec 0:0
Rozhodčí: Jílek - Urban, Kubr. Bez karet. Diváci: 8085.

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 2:2 (0:2)
Branky: 76. Klobása, 80. Chramosta - 1. Mareš, 11. Manzia. Rozhodčí: Jech - Mokrusch, Ratajová. ŽK: Ščuk - Čajič. Diváci: 2564.

Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Branky: 9. Poznar - 59. Petržela, 74. Vaněk. Rozhodčí: Paták - Wilczek, Kotík. ŽK: Matejov - Hejda, Hubník. ČK: 59. Matejov. Diváci: 4162.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme