Plzeň poprvé padla, v Boleslavi nestačila na domácí 3:4

Plzeňští fotbalisté poprvé v sezóně prohráli. Ve 13. kole Gambrinus ligy nestačili v přestřelce na hřišti Mladé Boleslavi 3:4. V dalším utkání remizovala Příbram s Ústím nad Labem 0:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňský brankář Pavlík a mladoboleslavský Rolko v souboji o míč

Plzeňský brankář Pavlík a mladoboleslavský Rolko v souboji o míč | Zdroj: ČTK

FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň 4:3 (2:1)

Strhující utkání gólově otevřel ve 20. minutě chramosta, který se u rohového praporku dostal k míči, obešel dva protihráče a střelou na vzdálenější tyč překonal Pavlíka. Náskok domácích navýšil Rolko, který netradičně nohou neměl problém z prostoru penalty z otočky napálit míč k tyči.

Jenže hosté se nevzdali, na poločasových 2:1 pro domácí upravil po přesném pasu Limberského z bezprostřední blízkosti Petržela.

Jenže dvougólové vedení vrátil Boleslavi z penalty po faulu na Chramostu Táborský, jehož bomba mířila na opačnou stranu, než se vrhl Pavlík. Vzápětí ale snížil po přímém kopu Horváta hlavou Rada.

Ale šťastný gól stopera Dimitrovského z 69. minuty nakonec definitivně rozhodl. Rohový kop Táborského trefil nohu překvapeného obránce domácích, od které se balon odrazil za brankovou čáru.

Hosté se ještě snažili vyrovnat, ale ďurišovu parádní střelu zastavilo břevno a Rajtoralova dorážka znamenala pouze snížení na konečných 3:4.

Branky: 20. Chramosta, 33. Rolko, 59. Táborský z pen., 69. Dimitrovski - 37. Petržela, 61. Rada, 86. Rajtoral. Rozhodčí: Zelinka - Gallo, Vysloužil. ŽK: Fabián, Procházka, Dimitrovski - Rajtoral, Rada, Pavlík, Horváth. Diváci: 3751.

FK Příbram - FK Ústí nad Labem 0:0

Příbram mohla popřít vizitku nejhůře útočícího týmu soutěže už v první minutě, jenže Klesovi sebral velkou šanci skluzující Martykán. Nejblíže gólu byl v 55. minutě příbramský Macek, ale trefil jen tyč. Nepřesně také mířili domácí Huňa a Videgla. Největší šanci Ústí zmařil Doležalovi gólan Hruška.

Rozhodčí: Bílek - Ubias, Pospíšil. ŽK: Plašil - Jindráček. Diváci: 2128.

Jan Kaliba, Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme