Plzeň porazila i Spartu a je stále první

Neporazitelnost v ligové sezóně udrželi fotbalisté Plzně. V šestém kole Gambrinus ligy zvítězili na Spartě 1:0 po brance Petra Jiráčka. V dalších duelech remizovalo Slovácko s Ústím nad Labem 1:1 a Liberec s Příbramí 0:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Bystroň hlavičkuje v souboji se Sparťany Jeslínkem a Wilfriedem

David Bystroň hlavičkuje v souboji se Sparťany Jeslínkem a Wilfriedem | Zdroj: ČTK

AC Sparta Praha - FC Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)

Krásu fotbalu nahoru dolu kazily nepřesnosti na obou stranách, více ale hatily hru domácích. Proto měl první zajímavou příležitost hostující Horváth, který ale poslal svou bombu ze zhruba pětadvaceti metrů přímo doprostřed branky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tři duely viděli i naši reportéři

Sparta předvedla jedinou kloudnou akci po půl hodině, kdy po přímém kopu Matějovského hlavou prodlužoval nehlídaný Sionko, ale branku netrefil. Hosté výborně pokrývali hrotového forvarda Sparty Wilfrieda, a tak domácí útoky končily ještě před pokutovým územím, odkud Kucka ani Krob branku netrefili.

Ve druhé půli měla Sparta navrch, ale nečekané ,,ukradnutí" přihrávky v 60. minutě znamenalo vítězství hostů. Pas Horvátha za obranu směřoval na nabíhajícího Rezka, kterého si domácí obrana hlídala, míč ale sebral záložník Jiráček a perfektně obstřelil Blažka ke vzdálenější tyči.

Snaha Letenských vyrovnat byla po zbytek duelu znatelná, její realizace ale naprosto bezzubá. Kvalitní a přesný výkon Plzně, která i zbylou půlhodinu předváděla ofenzivní fotbal, proto zaslouženě vedl k udržení hostující neporazitelnosti a první sparťanské ligové prohře po téměř dvou sezónách.

Branka: 60. Jiráček. Rozhodčí: R. Hrubeš - Kovařík, Moudrý. ŽK: Adiaba - Petržela, Limberský, Pavlík. Diváci: 7943.

1. FC Slovácko - FK Ústí nad Labem 1:1 (0:0)

Hosté to mohli mít v Uherském Hradišti daleko snazší, už ve dvanácté minutě zahrál rukou na brankové čáře Fujerik, sudí sice nesprávně vyloučil Kubáně, ale zároveň nařídil pokutový kop. Ten ale Doležal neproměnil. Na druhé straně byl po hodině hry ze stejné situace úspěšný Švancara po ruce ústeckého Volka. Ten samý hráč pak o devět minut později z bezprostřední blízkosti vyrovnal.

Branky: 60. Švancara z pen. - 69. Volek. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Urban. ŽK: Ondřejka - Volek, Martykán. ČK: 12. Kubáň (Slovácko). Diváci: 5562.

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 0:0

Pracovitá příbramská defenziva předvedla minelu ve třiatřicáté minutě, kdy pokus Gecova vytěsnil vlastním tělem aží jeden z obránců Středočechů. Hostující možnost vyrovnat propásl v závěru Wágner, ale v úniku dva na jednoho nepřihrál, vystřelil a trefil přesně gólmana Bičíka.

Rozhodčí: Franěk - Mencl, Koval. ŽK: Vácha, Štajner (oba Liberec). Diváci: 3980.

Jan Kaliba, Jaroslav Plašil, Martin Charvát, Tomáš Perutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme