Plzeň porazila Jablonec 3:1, fotbalovou ligu vede už o čtyři body

Zatímco jejich soupeři na čele tabulky vesměs ztráceli, fotbalisté Viktorie Plzeň vyhráli pátý domácí zápas v řadě a opět navýšili náskok v čele ePojisteni.cz ligy. Na závěr třináctého kola porazili Jablonec 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň porazila Jablonec 3:1

Plzeň porazila Jablonec 3:1 | Zdroj: ČTK

Osmi zraněními oslabený Jablonec nastoupil ve Štruncových sadech s velkým respektem, zatímco Viktoria šla za vítězstvím. Do vedení ji poslal v 16. minutě Tomáš Hořava, jeho hlavu našel centrem z levé strany Martin Zeman.

Další dva góly přibyly rychle po přestávce. Hrubý nejdřív vychytal ve formě hrajícího Michaela Krmenčíka, v 53. minutě se ale marně vrhal pod nohy Patrika Hrošovského. Slovenský záložník s přehledem zakončil přihrávku Jana Kopice. Neuběhla ani hodina a bylo to 3:0, když Krmenčík našel úplně volného Lukáše Hejdu před prázdnou brankou.

Až pak začal Jablonec hrát a ze své jediné střely na bránu snížil. Prudký centr Tecla zakončil Doležal a Jablonec měl i další šance, jenže Tecla zastavil Hubník a pak nastřelil Hubníka.

Sparta remizovala v Liberci 0:0. Po zkratu Dočkala hrála druhý poločas v deseti

Číst článek

„Bylo cítit, že máme v nohách hodně zápasů, trošku nám docházely síly. Byli jsme pozdě v soubojích. Je škoda, že jsme závěr nedokázali zvládnout lépe,“ přiznal České televizi kouč Viktorie Roman Pivarník.

Plzeň vyhrála pátý domácí zápas v řadě a neporažena je už v devíti zápasech. V čele ePojisteni.cz ligy má se 32 body čtyřbodový náskok na Zlín. O další dva bod zpět jsou Slavia s Mladou Boleslaví, tedy týmy, které ve 13. kole nevyhráli. Sparta ztrácí po remíze v Liberci už 9 bodů.

13. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FK Jablonec 3:1 (1:0)
Branky: 16. Hořava, 53. Hrošovský, 57. Hejda - 67. Doležal. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kříž. ŽK: Kozáčik - Masopust. Diváci: 8879.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme