Plzeň přehrála Brno 2:0 a vede tabulku o čtyři body

Fotbalisté Plzně v 15. kole první ligy porazili doma Brno 2:0 a po polovině soutěže vedou tabulku o čtyři body před druhou Slavií. Úřadující šampioni si tak zajistili titul půlmistra, prodloužili ligovou sérii bez porážky na 11 utkání a před svými diváky vyhráli pošesté za sebou. Góly se o to zasloužili Michael Krmenčík a střídající Michal Ďuriš. Zbrojovka naopak ztratila pošesté v řadě a je čtrnáctá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň vede tabulku po polovině soutěže o čtyři body

Plzeň vede tabulku po polovině soutěže o čtyři body | Foto: Slavomír Kubeš | Zdroj: ČTK

„Jsem velmi spokojený. Znovu jsme dokázali přepnout z Evropské ligy na českou ligu. Odehráli jsme velmi dobrý zápas s mnoha šancemi,“ řekl trenér Plzně Roman Pivarník. „Máme před sebou ještě jeden důležitý zápas na Bohemians, který chceme zvládnout a přezimovat tam, kam patříme,“ dodal.

Do plzeňské sestavy se oproti čtvrtečnímu utkání Evropské ligy s AS Řím vrátil kapitán Hubník, který zažehnal problémy se svalem. Nastoupil i uzdravený Řezník. Ke svému 300. utkání v lize pak naskočil Limberský, který tak vstoupil do Klubu legend.

Viktoria od začátku měla zápas pod kontrolou a zatlačila Brno do defenzivy. Krmenčík nejprve zkoušel podobné zakončení, jako ve čtvrtek viděl u hvězdy AS Řím Džeka, ale s pokusem z úhlu na brankáře Melichárka nevyzrál. Stejně jako střelami z dálky Hrošovský a Hořava.

Ve 22. minutě už se ale domácí prosadili. Oslavenec Limberský dobrým obranným zákrokem založil brejk, na jehož konci byl centr Zemana a reprezentant Krmenčík na malém vápně v pádu propálil gólmana.

„Zakřičel jsem na Kubu Hromadu, aby mi to pustil, naštěstí mě na poslední chvíli uslyšel a nechal mi to,“ přiznal Krmenčík. „Gól jsme dostali, když jsme byli o deseti hráčích. Honza Polák totiž musel střídat kvůli svalovému zranění. A právě jeho absence se asi pod gól podepsala, jelikož jsme neměli tak zahuštěný střed,“ doplnil kouč Brna Svatopluk Habanec.

Brno v tu chvíli hrálo v podstatě o deseti, jelikož kapitán Polák nemohl kvůli zranění běhat a hned po gólu se nechal vystřídat. Zbrojovka se těžko dostávala do hry a měla jen pár náznaků brejků. Šance však nepřicházely a nejlepší střelec ligy Škoda tak ani neměl možnost, jak rozšířit svou sbírku 10 gólů z posledních devíti zápasů.

Naopak plzeňští hráči se předháněli v zahazování šancí. Hejda v dobré pozici ani netrefil branku, Krmenčík pak předvedl hezkou „přešlapovačku“, ale trefil jen tyč. A konstrukce branky zvonila i po přímém kopu Zemana.

Do druhé půle nemohl kvůli zranění nastoupit Limberský, trenér Pivarník navíc stáhl Hromadu a do hry poslal Kovaříka s Ďurišem. „Je škoda, že jsme v první půli nedokázali využít více šancí. Pak by se nám to dohrávalo jinak. Takto nás to stálo hodně sil a z únavy jsou i zranění. Museli jsme dvakrát nuceně střídat. Hromada má něco s tříslem, Limberský měl podezření na zlomenou lýtkovou kost, ale zlomenina by to být neměla, i když dostal dlahu. Uvidíme,“ popsal Pivarník.

Plzeň nadále dominovala, ale pojišťující gól dlouho nepřicházel. Až v 75. minutě si na Petrželův centr naskočil Ďuriš a hlavou vstřelil svou první branku od poloviny září.

Na posledních 20 minut přišel hru Brna rozhýbat zkušený záložník Zavadil, který nastoupil poprvé od dubnového zranění kolene. Ale ani on nic nevymyslel a Brno si tak za celý zápas nevytvořilo jedinou vážnější šanci.

„Zápas jsme odehráli ustrašeně, chtěli jsme být aktivnější. Měli jsme tam pár brejků, ale dnes jsme na Viktorku nestačili, soupeř byl nad naše síly. Naše pozice je nepříjemná, chtěli jsme mít o čtyři body více. Potřebujeme zvládnout poslední zápas tříbodově,“ prohlásil Habanec.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme