Plzeň přežila klinickou smrt. V Karabachu ji vystřelil postup Krmenčík pět minut před koncem

Naděje fotbalistů plzeňské Viktorie na postup do základní skupiny Ligy mistrů žije. V závěru odvetného utkání třetího předkola nejprestižnější evropské klubové soutěže na půdě ázerbájdžánského Karabachu ji vyrovnávacím gólem na 1:1 udržel Michael Krmenčík. Plzeň totiž doma remizovala 0:0, a tak pokračuje díky brance vstřelené na hřišti soupeře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník

Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník | Zdroj: ČTK

Viktoriáni si oproti loňsku, kdy vypadli ve třetím předkole s izraelským Maccabi Tel-Aviv, letos zahrají play-off Champions League.

Na postup jim v Karabachu stačily dvě střely na bránu. V 79. minutě tu první vyslal zpoza šestnáctky Michael Krmenčík. Gólman ázerbájdžánského celku ji bez problémů chytil.

Slabý pokus zpoza šestnáctky podtrhl dosavadní vývoj zápasu. Karabach byl efektivnější, od 28. minuty vedl. Muarem Muarem si našel cestu za dlouhým pasem mezi zaskočené plzeňské zadáky a poslal míč kolem vybíhajícího brankáře Matúše Kozáčika.

Karabach mohl do poločasu své vedení navýšit, jenže Dani Quintana před prázdnou bránou pozdě reagoval na Muaremovu přihrávku a skluzem ji nedokázal usměrnit do sítě.

Podobnou stoprocentní příležitost měli domácí v 71. minutě, kdy střídající Afran Ismajilov našel před odkrytou svatyní Míchela, ale ani on – stejně jako Quintana v úvodním dějství – balon vůbec nezasáhl.

Pak udeřila Plzeň. Útočník Michael Krmenčík, který přišel na hřiště v 63. minutě, si pět minut před koncem základní hrací doby naskočil na centr Jana Kopice a hlavou ho poslal přesně k tyči.

Viktoriáni si tak vyrovnávají trefou na 1:1 po domácí bezbrankové remíze zajistili play-off Ligy mistrů a minimálně základní skupinu Evropské ligy, do níž Západočeši půjdou, když v závěrečném předkole Champions League neuspějí.

Ve středu bude o postup do play-off nejprestižnější evropské klubové soutěže bojovat i pražská Sparta. Její souboj na půdě rumunské Steauy Bukurešť vysíláme od 19:45 na ČRo Sport a Radiožurnálu.

Odvetné utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Karabach - Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
Branky:
28. Muarem - 85. Krmenčík. Rozhodčí: Göcek - Eyisoy, Yilmaz (všichni Tur.). ŽK: Medveděv, Garajev, Míchel - Ďuriš, Krmenčík. Diváci: 32 000.

Sestavy:
Karabach: Sehič - Medveděv, Hüsejnov, Sadygov, Agolli - Dani Quintana (83. Džadejauví), Míchel, Garajev, Richard Almeida (84. Junuszade), Muarem (70. Ismajlov) - Reynaldo. Trenér: G. Gurbanov.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Kolář (63. Krmenčík), Kovařík (57. Kopic) - Ďuriš (79. Bakoš). Trenér: Pivarník.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme