Plzeň přivítá v Evropské lize Minsk. V sestavě by neměl chybět 'showman' Limberský

V Plzni dnes končí krátké, zato intenzivní období, kdy se na tamním stadionu více hasila série skandálů, než aby se hrál fotbal. Viktoria hostí v prvním zápase skupinové fáze Evropské ligy Dinamo Minsk, které může nabídnout další show v posledních dnech populární dvojice David Limberský, Ondřej Vaněk.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský působil během středečního trénink soustředěně

David Limberský působil během středečního trénink soustředěně | Zdroj: ČTK

Rozjařeni postupem do Evropské ligy dováděli v srpnu v Novém Sadu oba fotbalisté neškodně a vtipně, kdy při pozápasových rozhovorech začal Vaněk Limberského před mikrofonem nečekaně zpovídat.

Potom jejich euforii přiživil postup s národním týmem na Euro do Francie, u kterého byli oba dva, a vyvrcholilo to známou, alkoholem prodchnutou noční jízdou autem po pražském Smíchově, u které měli být také spolu, i když řídil a havaroval jenom Limberský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Intenzivním plzeňským obdobím vrcholícím duelem s Minskem se zabýval Jan Kaliba

A právě podsaditý obránce po tklivých omluvách znovu rozvířil emoce svou nedělní šoférskou oslavou gólu v Příbrami.

Nový kontext a rozměr tím vším dostává i hanlivý pokřik, jímž Davida Limberského rádi provokují fanoušci konkurenční Sparty a ti plzeňští se ho časem naučili zdatně parodovat a obracet v žert. Bude zajímavé si poslechnout, jestli a jakým tónem ho plzeňské publikum spustí dnes večer, kdy se teď už bývalý kapitán Viktorie poprvé představí v domácím prostředí coby vyšetřovaný.

„David odehrál velice dobré utkání v Příbrami a je připravený na zápas,“ vidí kouč Karel Krejčí v Limberském víc než hříšníka dvougólového střelce z posledního zápasu, kterého by dnes od 19 hodin proti Dinamu Minsk nerad postrádal.

Ve stejný čas nastoupí i Liberec proti Braze, oběma zápasům se budeme ve vysílání věnovat a po 21. hodině vám duel Sparty v Řecku proti Tripoli nabídneme navíc i celý na streamu Český rozhlas Sport.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme