Plzeň remizovala s Boleslaví a tabulku vede jen o dva body. Teplice vyhrály na hřišti Bohemians

Bez vstřelené branky skončilo ve 14. kole ePojisteni ligy utkání Plzně s Mladou Boleslaví. Na druhý Zlín má tak Plzeň náskok už jen dvou bodů. Teplice se díky vítězství 1:0 s Bohemians posunuly na šesté místo. Jediný gól vstřelil už v osmé minutě Jakub Hora. Brno remizovala 2:2 s Příbramí, kdy obě branky Zbrojovky dal Milan Škoda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktoria Plzeň (ilustrační fotografie)

Viktoria Plzeň (ilustrační fotografie) | Zdroj: ČTK

Boleslav poprvé v ligové sezoně neskórovala a v první lize už nevyhrála čtyři kola. Viktorii chyběl kvůli nemoci David Limberský, který mohl nastoupit k 300. ligovému zápasu. Výrazně obměnila sestavu Mladá Boleslav a vůbec poprvé se na trávník dostal Kevin Edwing Malpon.

Fotbalistům utkání rozhodně znepříjemňovalo deštivé počasí. Aktivnější byla zpočátku Viktorka a ve dvanácté minutě zahrozil Michael Krmenčík, který se díky kličce dostal k dobré střele, ale Mladé Boleslavi pomohlo břevno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Náskok fotbalistů Plzně v čele první ligy se ztenčil na dva body. Viktoria remizovala ve 14. kole na hřišti Mladé Boleslavi 0:0

V šestatřicáté minutě měla Plzeň k dispozici přímý kop. Jakub Hromada sice našel Romana Hubníka, ale jeho hlavičku brankář Jakub Diviš chytil. Do šance dostala Mladá Boleslav v úvodu druhé části, kdy Malpon poslal Petra Mareše do přečíslení a jeho střele z dálky chybělo málo k tomu, aby se dostala do brány.

Viktorka mohla jít do vedení ve dvaašedesáté minutě, kdy Jan Kopic vyslal přízemní centr do malého vápna, ale mladoboleslavský Adam Jánoš jej trefil těsně mimo svou bránu. O chvíli později uchránil Boleslav od inkasování Ladislav Takacs, který stačil odkopnout nahrávku na Krmenčíka.

Přestože utkání skončilo bezbrankovou remízou, pro diváky bylo zřejmě atraktivní, jelikož oba celky patří ke špičce.

Teplice si zajistily vedení už v úvodu utkání, kdy se prosadil střelou o tyč bývalý hráč Bohemians 1905 Jakub Hora. Do šance se dostal v utkání ještě jednou, ale mířil vedle. Od jednatřicáté minuty hrály Teplice v deseti hráčích, protože byl vyloučen stoper Michael Lüftner.

Druhý gól mohl ještě přidat Tomáš Vondrášek, ale rohového kopu nevyužil. Z domácích mohl v závěru poločasu skórovat Daniel Krch, ale míč skončil v boční síťce.

V jednapadesáté minutě Bohemians 1905 málem doplatili na svoji aktivitu. David Vaněček šel sám na gólmana Viktora Budinského, ale přestřelil. Těsně nad břevno pálil i domácí Milan Havel a Krchovu hlavičku vychytal brankář Tomáš Grigar. Teplice tak díky vítězství 1:0 odsunuly Bohemians na sedmou příčku.

14. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 0:1 (0:1)
Branka: 8. Hora. Rozhodčí: Julínek - Paták, Pospíšil. ŽK: Šmíd - Vondrášek, Hora, Soungole. ČK: 31. Lüftner (Teplice). Diváci: 4056

FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: Orel - Kotík, Hájek. ŽK: Klobása, Fleišman, Přikryl, Fabián - Řezník, Hubník. Diváci: 3951

Zbrojovka Brno - 1. FK Příbram 2:2 (2:1)
Branky: 37. a 44. Škoda - 23. Pilík z pen., 80. Brandner. Rozhodčí: Proske - Wilczek, Melichar. ŽK: Šural, Sedlák, Kijanskas - Pilík, Květ. Diváci: 2988

1. FC Slovácko - FC Hradec Králové 1:3 (0:1)
Branka: 79. Zajíc z pen. - 31. Schwartz, 58. Malinský, 87. Janoušek. Rozhodčí: Jílek - Moláček, Dobrovolný. ŽK: Košút, Civič, Tetteh, Ťok - Martan. Diváci: 4217

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme