Plzeň utekla Spartě už na devět bodů, Liberec se dotáhl na třetí Mladou Boleslav

Fotbalisté Viktorie Plzeň mají na vedoucí příčce Synot ligy po 21. kole už devítibodový náskok na druhou Spartu. V sobotu večer doma zdolali Bohemians 2:0. Zato honba za třetím místem pokračuje. Čtvrtý Liberec má po sobotním vítězství 1:0 v Příbrami znovu stejně bodů jako Mladá Boleslav, která si z Teplic odvezla jen bezbrankovou remízu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slovanu Liberec.

Fotbalisté Slovanu Liberec. | Foto: Jaroslav Appeltauer, www.slovanliberec.cz

Třináctí Bohemians jeli na večerní duel do Plzně coby nejčastěji remizující tým, přičemž na jaře se rozešli smírně se třemi soupeři ze čtyř.

Viktorii, která nastoupila ve speciální kolekci dresů, však udrželi na uzdě jen do 36. minuty. Patrik Hrošovský ani František Rajtoral své šance neproměnili, a tak se jako první musel trefit až nejlepší střelec Synot ligy Michal Ďuriš, který se prosadil po rohovém kopu.

Tentýž hráč se trefil i po přestávce a v tabulce produktivity odskočil Davidu Lafatovi ze Sparty a Lukáši Magerovi z Mladé Boleslavi na dvě branky. Ďuriš tentokrát uklidil balon do prázdné svatyně po přihrávce od Milana Petržely.

Plzeň tak Bohemians porazila 2:0 a Synot ligu vede o devět bodů. Druhá Sparta zítra může tříbodovou porci odkrojit, musí ovšem uspět na půdě předposlední Olomouce.

Mladá Boleslav mohla na Stínadlech už od úvodu prohrávat. Štěpán Vachoušek se ve 4. minutě dostal do gólové příležitosti, jenže svým volejem z penaltového puntíku trefil jen bránícího protihráče.

Pak se proti Martinu Fillovi musel zaskvět i sám brankář mladoboleslavského celku Jan Šeda, který vykryl jeho střelu z úhlu.

Hosté si rovněž vytvořili slibné příležitosti, jenže Jan Chramosta svůj samostatný únik neproměnil. V závěru opět zatlačily Teplice, Fillo dokonce orazítkoval břevno, ale síť se na severu Čech nevlnila ani jednou.

Zaváhání Boleslavi využil Liberec, který se za 21. kolem nejvyšší fotbalové soutěže vypravil do Příbrami. Ta na jaře vybojovala pouhý bod a krčí se nad sestupovou propastí.

Čtyři minuty před poločasovým hvizdem poslal Slovan do vedení Herolind Shala, který si ve vápně skvěle zpracoval míč za běhu a propálil příbramského gólmana Aleše Hrušku.

Domácí mohli po pauze vyrovnat, ale družina Jindřicha Trpišovského nebezpečí po pokusu Jana Mudry uhasila.

U Litavky tak padl jediný gól, Liberec zvítězil 1:0. Ani na pražské Dukle nebyli střelci při chuti. Jihlava si z české metropole odvezla všechny tři body po kuriózním zaváhání domácího brankáře Lukáše Hrošša, jemuž míč po centru z pravé strany vypadl z ruky.

Nejproduktivnější byl souboj Slovácka, které si před vlastním publikem poradilo s brněnskou Zbrojovkou 2:1 a dostalo se v tabulce na šestou příčku právě před sobotního soupeře.

Výsledky 21. kolo první fotbalové ligy:

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 0:1 (0:0)
Branka: 62. vlastní Hroššo. Rozhodčí: Nenadál - Vlasjuk, Kříž. ŽK: Berger, Štetina, Jurendič, Gorkšs - Šulek. Diváci: 1148.

1. FK Příbram - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 41. Shala. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Dobrovolný. ŽK: Vošahlík, Mudra, Tregler, Divíšek - Bakoš.

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 2:1 (1:0)
Branky: 45. Havlík z pen., 82. Košút - 66. Škoda. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Pochylý. Bez karet. Diváci: 4879.

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Proske - Nádvorník, J. Paták. ŽK: Vachoušek, Ciskaridze, Gregáň, Potočný - Čmovš, Takács. Diváci: 3541.

Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 2:0 (1:0)
Branky: 36. a 56. Ďuriš. Rozhodčí: Kocourek - Kotík, Hájek. ŽK: Hejda, Rajtoral, Petržela - Mosquera, Krch, Hubínek. Diváci: 10 365.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme