Plzeň v LM čeká zřejmě Karabach. Do Ázerbájdžánu můžou v EL cestovat i Liberec a Boleslav

Mistrovská Plzeň si ve 3. předkole evropské Ligy mistrů zahraje buď s ázerbájdžánským Karabachem, nebo lucemburským Dudelange. Sparťané ve stejné fázi kvalifikace fotbalové Champions League vyzvou rumunskou Steauu Bukurešť. Ve 3. předkole Evropské ligy se Liberec utká s vítězem duelu Admira Vídeň-Käpäz a Mladá Boleslav s Neftči Baku nebo Škendijí Tetovo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Roman Pivarník si odbude evropskou premiéru v Plzni buď proti Karabachu, nebo Dudelange

Trenér Roman Pivarník si odbude evropskou premiéru v Plzni buď proti Karabachu, nebo Dudelange | Foto: FC Viktoria Plzeň

Viktoria Plzeň pod novým koučem Romanem Pivarníkem zahájí evropskou misi v nové sezoně proti ázerbájdžánskému Karabachu, nebo lucemburskému Dudelange.

Nakročeno do 3. předkola nejprestižnější evropské soutěže má Karabach, který v úterním domácím střetnutí zdolal Dudelange 2:0.

Sparťané – stejně jako Západočeši – vstoupí do kvalifikační fáze Ligy mistrů před vlastním publikem. Narazí v něm na rumunskou Steauu Bukurešť, jak si přál její majitel George Becali.

„V tomhle případě by bylo asi trochu lepší začínat venku, v ostatních případech bych nad tím asi tolik nepřemýšlel. Až si je pořádně nastudujeme, budeme schopní určit, jaký systém a způsob hry na ně bude platit,“ reagoval kouč Sparty Zdeněk Ščasný pro oficiální klubový web.

První zápasy 3. předkola jsou na programu v úterý 26. a ve středu 27. července v Plzni, respektive v Praze, odvety pak o týden později 2. a 3. srpna venku.

Ázerbájdžánští soupeři můžou čekat i v Evropské lize

Od 13 hodin byl na programu také los 3. předkola Evropské ligy. Nasazený Slovan Liberec změří síly buď s rakouskou Admirou Vídeň nebo ázerbájdžánským Käpäzem (1. záp. 1:0) a Mladá Boleslav ázerbájdžánské Neftči Baku nebo makedonskou Škendiji Tetovo (0:0).

Nenasazená Slavia, která si cestu do této fáze zkomplikovala čtvrteční porážkou 1:3 na půdě estonské Levadie Tallinn, portugalské Rio Ave.

Zahájení losu předcházela minuta ticha za oběti čtvrtečního útoku ve francouzském Nice, při němž zahynulo nejméně 84 lidí.

„UEFA je šokována a hluboce zarmoucena útokem, který se odehrál ve čtvrtek v Nice. Chceme vyjádřit podporu Francii a upřímnou soustrast rodinám obětí,“ řekl ředitel soutěží UEFA Giorgio Marchetti.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme