Plzeň v oslabení otočila duel s Austrií Vídeň a ve skupině skončila třetí

Fotbalisté Viktorie Plzeň se přece jen dočkali vítězství v Evropské lize. Se soutěží se rozloučili výhrou nad Austrií Vídeň, která ještě měla naději na postup. Rakouský celek ji také dlouho držel při životě, jenže dva góly Michala Ďuriše ze 73. a 79. minuty zařídily Plzni tři body, třetí místo ve skupině a postup rumunské Astry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Viktoria Plzeň zvrátila klání s Austrií Vídeň, s níž prohrávala od 40. minuty 0:2

Viktoria Plzeň zvrátila klání s Austrií Vídeň, s níž prohrávala od 40. minuty 0:2 | Zdroj: ČTK

Plzeň na rozdíl od Liberce už neměla šanci na postup, ale před vlastním publikem v závěrečném podzimním utkání usilovala o první vítězství v letošním ročníku Evropské ligy.

Z předchozích čtyř soubojů si totiž odnesla jen tři body a krčila se na chvostu tabulky skupiny E.

I důstojná výhra Viktorii brzy začala unikat. Už v 19. minutě totiž obránce Lukáš Hejda stáhl ve vápně Felipeho Pirese, obdržel červenou kartu a Raphael Holzhauser proměněnou penaltou poslal Austrii do vedení.

Oslabená Plzeň inkasovala za dalších dvacet minut podruhé. Lukas Rotpuller se zavěsil do vzduchu a centr od rohového praporku usměrnil za záda Matúše Kozáčika.

Západočeši na nepříznivý výsledek okamžitě zareagovali. Hned ve 43. minutě snížil Tomáš Hořava, který se po rohu ocitl sám před odkrytou bránou.

Ačkoli by Plzni nepomohla ani jakkoli vysoká výhra, navzdory početní nevýhodě utkání nevypustila. V 73. minutě snížil po centru Hořavy Michal Ďuriš a tentýž hráč šest minut před koncem základní hrací doby skóroval hlavou podruhé.

Plzeň tak vyhrála 3:2 a obrala Austrii Vídeň o postup. Rakouský celek potřeboval zvítězit a spoléhat na ztrátu rumunské Astry s AS Řím, což mu vyšlo – Astra totiž s italským lídrem skupiny remizovala 0:0.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme