Plzeň ve šlágru kola porazila Boleslav a vede ligu o 3 body před Spartou

Plzeňští fotbalisté se posunuli do čela Synot ligy, když ve 14. kole zdolali ve Štruncových sadech Mladou Boleslav 1:0. Hráči Bohemians poskočili na 13. příčku po výhře nad Baníkem 3:1. Olomoucká Sigma hrála s Duklou bez branek, Slavia vyhrála na Slovácku 2:0 a Zlín zvítězil v Příbrami 2:1. V neděli kolo dohrají Liberec se Spartou, která se v případě výhry vrátí na první pozici, a Teplice s Jabloncem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 14. kola první fotbalové ligy Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 21. listopadu v Plzni. Lukáš Magera (vlevo) z Boleslavi a Tomáš Hořava z Plzně.

Utkání 14. kola první fotbalové ligy Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 21. listopadu v Plzni. Lukáš Magera (vlevo) z Boleslavi a Tomáš Hořava z Plzně. | Zdroj: ČTK

O jediný gól mistrovské Plzně se v 56. minutě postaral Michal Ďuriš svým jedenáctým gólem v sezoně. Ďuriš přitom v minulé sezoně v boleslavském dresu nastupoval. „S většinou kluků jsem ještě před půlrokem hrál. Jsem rád, že jsme to zvládli, protože Boleslav má výbornou formu, což potvrzují góly, které vstřelila,“ řekl slovenský útočník po zápase.

V pražských Vršovicích sledovali diváci od začátku zápasu spíš urputný boj „klokanů“ s Baníkem než pohledné fotbalové akce. Hned první ale přinesla gól. K míči se mezi ostravskými obránci dostal v 21. minutě Acosta a přehodil gólmana Pavlenku.

Ve druhé půli se dvakrát trefil střídající domácí Schick, kterého potěšila návštěva skoro 5000 fanoušků. „ I když je Baník na dně tabulky, tak je to pořád soupeř, na kterého lidi rádi chodí. Naši fanoušci byli super, atmosféra se mi líbila,“ pochvaloval si plné hlediště teprve devatenáctiletý střelec.

Hostující Dostál už jen snížil na konečných 1:3 z pohledu Baníku, kterému se tak zvýraznila ztráta na posledním místě Synot ligy. Bohemians naopak poskočili na nesestupovou 13. pozici.

Slávisté neprohráli pátý venkovní zápas v Synot lize za sebou. V Uherském Hradišti zvítězili nad Slováckem 2:0 a v tabulce jsou pátí o skóre za Libercem. Zlín zvítězil v Příbrami 2:1.

Sigma měla převahu, nestačilo to

Hráči olomoucké Sigmy Olomouc remizovali s Duklou Praha 0:0. Hanáci svého soupeře především v druhé půli přehráli, před brankou se ale neprosadili.

„Myslím si, že jsme opět předvedli dobrý zápas, ale bez bodového zisku. Chtěli jsme moc, víc jak Dukla. Bod je málo,“ řekl zklamaný olomoucký obránce Roman Hubník. Sigma klesla na poslední nesestupové místo.

14. kolo fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 56. Ďuriš. Rozhodčí: Jílek - Mencl, Štěrba. ŽK: Ščuk.

Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Branky: 64. a 79. Schick. 21. Acosta - 88. M. Dostál. Rozhodčí: Ardeleánu - J. Paták, Vysloužil. ŽK: Narh, Mišák (oba Ostrava).

Sigma Olomouc - Dukla Praha 0:0
Rozhodčí: Proske - Blažej, Nádvorník. ŽK: Hubník, Vepřek - Marek Hanousek, Čajič.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 33. M. Vukadinovič, 58. Zmrhal. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Hock. ŽK: Šumulikoski, Civič (oba Slovácko).

1. FK Příbram - Fastav Zlín 1:2 (1:1)
Branky: 42. Tregler - 10. Koreš, 58. Jordan. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Hrabovský. ŽK: Divíšek, Sus, Štípek - Janíček.

Alena Benešová, Jakub Marek, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme